Press Filmi

Press Filminin Eleştirisi...
Press Film Kapak


Diyarbakırda ve Hakkaride yaşanan karanlık işleri ortaya çıkarmaya çalışan bir grup gazetecinin ne zorluklar altında habercilik yaptığını anlatan bir filmdir. Diğer taraftan Türkiye de Ohal döneminde Diyarbakırda Öldürülen Özgür Gündem Çalışanlarının başından geçenleri anlatan başarılı bir çalışmadır. Sadece Gazete değil aynı zamanda gazeteleri satan büfeler, diyarbakıra gazeteleri getiren dağıtım arabası ve yaşları 8- 14 arasında çoçukların özgür gündem gazetesi dağıtırken yaşadıklarını anlatan bir çalışmadır.





Gazetenin Diyarbakır bürosunda 7 kişi çalışmaktadır. Faysal, yaptığı bir haberde orduyla ilişkisi olan bir çetenin izine rastlar. Çete, bölgedeki birçok cinayetin zanlısıdır. Haberden sonra tehdit telefonları alsa da Faysal çetenin üzerine gitmeye devam eder, ancak bir sürü engellemeyle karşılaşırlar. Bu Çete haberinden sonra Özgür Gündem çalışanlarının yaşadığı zorlukları anlatan başarılı bir yapıttır.


Press Film Müziği: Ciwan Haco - Min navê xwe kola li bircên Diyarbekir Stranı ile seslendirilmiştir, Filmin ön jeneriği Ciwan haco'nun Harika Müziği ile bir rahatlatma başlasa da sonra da karanlık dünya ortaya çıkacaktır.Dinlemek İsteyenler için Tıkla


Filmin konusu genel olarak böyle, filmi anlatarak tadını kaçırmak istemiyorum, izlemeyen arkadaşlar mutlaka izlesin, Türkiye de Ohal Döneminde yaşanan habercilik ve karanlık olayları anlatması bakımından izlemenizi tavsiye ederim.


Blogda Daha Önce size Min Dît Filminin kısa eleştirisini yapmıştım, Min Dît filminde Rol alan çoçuklar ve Jitemin önde gelen isimleri bu filmde de tekrar karşımıza çıkmaktadır. şimdilik Film Hakkında Bahsedecklerim bunlar, en yakın zaman izleyin...
Fragman izlemek isteyenler için Fragman...
Filmin Künyesi:


Yönetmen: Sedat Yılmaz 
Oyuncular: Aram Dildar, Engin Emre Değer, Kadim Yaşar, Sezgin Cengiz, Tayfur Aydın 
Tür: Gerilim Yapım 
Yılı: 2010 (100 dk) 
Vizyon Tarihi: 18 Mart 2011 Cuma 
Senaryo: Sedat Yılmaz 
Yapımcı Firma: Karıncalar Film 
Yapım Ülkesi: Türkiye 
Orijinal Dil: Türkçe 
Resmi Site: www.pressfilm.net/index.htm Dağıtıcı Firma: Tiglon Film

Yorumlar

  1. inanılmaz bir filmdi vallaha. şiddetle tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  2. Aynen Çetin, Herksin izlemesi gereken bir film..

    YanıtlaSil
  3. İzlenmesi gereken filmler listem sayende giderek kabarıyor =)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi