Zamana Karşı - In Time Film Eleştirisi

Zamana Karşı - İn Time


Andrew Niccol’un yönettiği ve Justin Timberlake, Olivia Wilde, Shyloh Oostwald ile Johnny Galecki’nin oynadığı Zamana Karşı (In Time), Will Salas, bir yanlışlık sonucu cinayetle suçlanır. Kurtulmak için tek şansı, zamanın gerçek anlamıyla para değerinde olduğu bu sistemi çökertmektir. Çünkü dünyaya, zenginlerin sonsuza kadar genç kalarak yaşayıp, fakir ve güçsüz olanların ise bir gün daha hayatta kalabilmek adına zaman dilenip, ödünç alıp, bazen de çaldığı bir sistem egemen olmuştur.



Konuyu okuduysanız bu filmde geçim kaynağı tamamen Zaman, yeme içme de var ama o kadar da önemli değil, Normalde insanlar için geçim kaynağı için olmassa olmaz Paradır. Bu filmde inançsız bir film olduğu her yönüyle kendini belli edior. İnsanların ölmesi kendilerine bağlı, eğer ki zaman alabilirsen yaşayabilirsiniz, Çok zenginseniz zamanı sonsuza kadar alarak yaşayabilirsiniz.


Filmdeki Kahramanız Justin Timberlake filmde ölmesine sadece 24 saat gibi bir süre vardır, Justin Timberlake bar gibi bie yere gider ve orada zamanı bol olan bir adamın zamanı çar çur harcadığını görür ve ondan buradan kaçmasını söyler aksi takdirde zamanını çalacağını söyler. 100 yıl gibi süresi olan Johnny Galecki, justini dinlemez ve sonunda zaman hırsızları ondan zamanını çalmaya çalışırken Justin Johnny Galeckiyi zaman hırsızlarından kaçırır. Neden ölmek istediğini sorar ve bundan sonra filmin aksiyonu başlayacaktır. 12 saaten az süresi kalan justin uykuya daldığında Johhny Galecki 100 Yıllık ömrünü ona uykuda transfer eder ve kalan 5 dakka ömrü ile kendine boğaza atarak son saniyesinde intihar eder.


Bilim Kurgu Filmi seven arkadaşlara tavsiye edebilirim. Bu filmde zamanınız bolsa istediğiniz gibi yaşama olanağınız varsa, filmde bankalarda zaman yaşamanız için & 30 ile 42 arasında faiz ile verilmektedir. Aynı zamanda zamanınız varsa araba alabiliyorsunuz, şehir içi arabalarına binebiliyorsunuz, uzun lafın kısası zaman demek sizin için yaşam ve para demek oluyor...


Filmden verilmek istenen mesaj: Zamanın değerini iyi bilin ve ona dolu dolu kullanarak zamanınızı boş yere harcamayınız....


Zamana Karşı İzle, Zamana Karşı Fragman izle


Şimdi Sıra sizde Arkadaşlar Yorumlarınızı bekliyorum....

Yorumlar

  1. Bu film bu güzel yazı hatırına izlenir :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi o zaman izle Çetin :) İzledikten Sonra Gel bir daha yorumunu yaz...

      Sil
  2. Değişik bir konusu varmış. Dediğin gibi inançsız olduğu belli =)

    YanıtlaSil
  3. İzledim.Güzel ve değişik bir film. izlenmeyi hakeder cinsten. kapitalizmi farklı bir yönden çok iyi bir şekilde eleştirmiş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız10.9.12

      Adamlar kapitalizmi eleştirmemiş,dünya düzeninin şu anda nasıl işlediğini bizlere anlatmaya çalışmışlar. Bu filmdeki amaç insanlara aksiyon izletmek veya onları mutlu etmek değil,tamamen gerceği göstermek.

      Sil
  4. Film konusu çok basit farklı anlatılmaya çalışılmiş yine de izlenilmeye yine hayatta kalmak için insanların hayatta kalmak için ya birbirlerini öldürecek ya da birbirini kandıracak oysa ki inançtan yoksun toplumlar böyle ya bizde ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Basit olmasına rağmen izlenilmeye değer, inançsız olmalarına rağmen adamlar işlerini iyi yapiyorlar. yorum için Teşekkürler.

      Sil
  5. Adsız20.12.12

    süper bir film devamını bekliyorum

    YanıtlaSil
  6. Alt metni tamamen kapitalist eleştiriden oluşan filmin konusuna zamanınızı iyi değerlendirin sonucunu mu yakıştırdın. İntihar et mk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rahman Yıldız Konusu ve işleniş olarak filmin verdiği mesaj böyleydi. Filmi ben yapmadım.Konusunu adamlar böyle görmüşler bende böyle gördüm.Eğer izlemişseniz aynı mesajı verdiğini çok iyi göreceksiniz.
      Kapitalist düşünceye gelince Film sektörü olduğu için haliyle kapitalizme girecektir.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi