RoboCop (2014)

14 şubat itibariyle ülkemizde aksiyon ve bilimkurgu türünde sinemaya girdi. 100 milyon dolar gibi büyük bir bütçe ayrılan film kaliteli oyuncu kadrosu ve tanınan yönetmeni José Padilha ve güçlü oyuncu kadrosu ile Douglas Urbanski, Abbie Cornish ve Gary Oldman başrolleri paylaşıyor.

RoboCop Türkçe Altyazılı fragmanı izleyelim

Aslında birçoğunuz çoçukken RoboCop çizgi filmlerini izlemişsinizdir. En azından birçoğunuzun aklında hala ismi vardır. filmin hikayesi ve işlenişi aynı çizgi filmde olduğu gibi karşımıza geliyor. Ancak burada büyük bir fark var. harika aksiyon sahneleri ve teknolojinin de içine katılarak oluşturulan sahneler, aksiyon ve bilimkurgu seven arkadaşlara şiddetle tavsiye edebilirim.
RoboCop Filmden Kareler

RoboCop Filminin konusuna beyazperde.com sitesinde şu şekilde açıklamaya yer verilmiş 

Uluslararası mega şirket OmniCorp, 2028 yılına gelindiğinde robot teknolojisinin önde gelen tedarikçilerinden biri olmuş ve dünya çapındaki yüksek satış rakamlarıyla bir hayli kar elde etmiştir. Aynı zaman diliminde yaşayan idealisy polis memuru Alex Murphy ise yaşadığı şehir Detroit'te suçu bitirmek için uğraşmaktadır. Yine zorlu görevlerinden birine çıktığında bu kez şansı yaver gitmez ve vahşi suçlular tarafından saldırıya uğrar. Ağır yaralı olarak bulunan Murphy'nin hayatta kalması neredeyse imkansızdır. OmniCorp'ta çalışan bilimadamlarından biri olan Dr. Dennett Norton, ajan Murphy'i robot teknolojisinin bir sonraki adımında kullanmaya karar verir. Yarı insan yarı robot formatında yeni bir polis prototipi yaratılacaktır ve Murphy bu türün ilk kobayı olacaktır. Böylelikle ortaya çıkan RoboCop'un durdurulması neredeyse imkansızdır ve durmaksızın suça karşı savaşması için programlanır. RoboCop, olağanüstü yetenekleri, sınırsız gücü ve uzaktan kontrol edilebilirliği sayesinde mükemmel bir prototip olmayı başarmıştır. Ancak kendini yaratan insanların öngöremediği önemli bir gerçek vardır. Makinenin içinde yaşayan 'insan' belli belirsiz de olsa geçmişinden bir şeyler taşımaktadır.

Ben filmi sevdim, Peki Siz filmi sevdiniz mi?

Yorumlar

  1. GLCN...15.2.14

    çok güzel bir film. doğru saptamada ve açıklamada bulunmuşsunuz. (ayrıca güzel bir site)... emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. filmi izlemenizi tavsiye ederim. Ayrıca site hakkındaki güzel düşünceleriniz için teşekkürler gülcan hanım :)

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi