En İyi Hint Filmleri

 En İyi Hint Filmleri 
En İyi Hint Filmleri

1- Jab We Met
Film Özeti Geet (Kareena Kapoor) deli dolu ilerisini düşünmeyen ve kesinlikle çok konuşan her düşündüğünü bu hayatta uygulanmasını gerektiğini düşünen bir karekter. Aditya Kashyap (Shahid Kapoor) çok zengin bir işadamının oğludur. Babası vefat etmiş ,annesi başka bir adamla kaçmış, batmak üzere olan şirketin bütün sorumluluğu üzerine kalmış birisidir. Bu iki farklı insanın hayatı bir trende aynı vagona düşmekle kesişir.

2- Her Çocuk Özeldir (Taare Zameen Par)
Film Özeti Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.

3- Paint it Saffron (Rang De Basanti)
Film Özeti Sue, İngiliz bir araştırmacıdır ve Hint kültürüne ilgi göstermektedir. Dedesinin yazdığı günlüklerden yola çıkarak Hindistan’a gidip, onların bağımsızlık mücadelesiyle ilgili bir belgesel çekmek ister. Üniversite gruplarından oyuncular toplamaya çalışan Sue için manzara oldukça gariptir; çünkü bu gençlerin hepsi yozlaşmış bir şekilde Batı kültürünün taklitçileri haline gelmiştir… Aamir Khan’nın başrolünde oynadığı ve milletlerin tarih bilinçlerine eleştirilerde bulunan filmde, gençlerin kendi toplumlarına nasıl yabancılaştığı ve bunun sonuçları mükemmel bir biçimde aktarılıyor.

4- Ghajini
 Film Özeti Sanjay Singhania Hindistanın en büyük iş adamlarından biridir.Bir iş gezisi dönüşünde evinde nişanlısı öldürülür ve kendisi de ağır yaralı olarak kurtulur. Ama başına demir sopayla darbeler alan Sanjay kısa süreli hafıza kaybına uğrar ve Sanjay nişanlısını öldüren Ghajini'nin peşine düşer.

5- Fanaa
Film Özeti Zooni, kör ama çok güzel bir kızdır. Birgün tur rehberi Rehanla karşılaşır ve ona aşık olur. Gözlerinden ameliyat olduğu sırada Rehanı kaybeder. Rehan’ın öldüğünü sanmaktadır ama yıllar sonra bunun doğru olmadığını anlar.

6- Lagaan: Evvel Zaman İçinde Hindistan'da (Lagaan: Once Upon a Time in India )
Film Özeti: İngiliz sömürgesi altında yaşamak zorunda kalan insanların mücadelsesini anlatan filmin başrolünde Aamir Khan bulunuyor.

7 - 3 Ahmak (3 Idiots )
Film Özeti Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri. Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olmakta.

8- Hey Ram
Film Özeti: Saketh Ram (Kamal Hassan) ile Amjad (Shahruk Khan) yakın arkadaştırlar ve arkeolojik kazı yapan bir şirkette çalışmaktadırlar. Şirket bir gün tüm işçilere Hindu ve Müslüman çatışmalarının başladığını ve işi bırakmalarını söyler. Saketh Ram bunu öğrendikten sonra Kalkota'da yaşayan sevgilisi Aparna(Rani Mukerji)'nın yanına gider. Kalkotada gördüğü manzara içler acısıdır. Hindular ve Müslümanların iç savaşı Kalkotayı esir almıştır. Saketh Ram bir Hindudur. Bir akşam Müslümanlar, Hinduların yoğun olarak bulunduğu bir binayı basarlar orada Saketh Ram'ın sevgiliside öldürülür. Daha sonra Kalkotayı iç savaş alır . Bu iç savaşa tanık olan Saketh Ram Hinduların, Müslümanları yaşlı, çocuk demeden öldürüp, ateşlerde yaktığına, Müslümanlarında Hinduları öldürdüğüne şahit olur. Tam bir iç savaş yaşanmaktadır ve karşılıklı nefret toplumu öfkeye bulandırmıştır. Toplumsal çatışmalar her iki taraftan da anlatılmaktadır.

9- Don 
Film Özeti: Mumbaili bir vatandaş olan Vijay, bir polis memuru tarafından uyuşturucu kaçakçısı Don'un yerine geçmesi için görevlendirilir. 

Kaynak: Sinemalar.com
Görsel Google

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi