Dangal film eleştirisi


Merhaba değerli okurlarım uzun bir aradan sonra sizlere Dangal filmi hakkında izlenimlerimi aktaracağım. Hint yapımı filmde bir babanın erkek oğlu olunca hayalî olan uluslararası bir madalyayı ülkesine kazandırmanın rüyasını kuran bir babadan bahsedeceğim. Ancak bir türlü özlemini duyduğu erkek çocuk doğmayınca bu hayalini iki kızı ile gerçekleştiriyor.

Yönetmenliğini Nitesh Tiwari'nin yaptığı Dangal filmi 2016 yılında sinemaseverler ile buluştu. Bollywood yapımı dünyada en çok izlenen filmler arasına girmeyi başardı. Dangal filmi ülkemizde de en beğenilen filmler arasında yer alıyor. Başarılı film şu anda televizyon kanallarında izlenmeye devam ediliyor.

Yapımcılığını ve başrol oyuncusu olan Aamir Khan film performansı ile otoritelerden tam puan aldı. Filmini yapımcıları arasında ayrıca Kiran Rao ve Siddharth Roy Kapur da yer alıyor.

Dangal filmi gerçek bir hikayeye dayanıyor


Gerçek bir hikaye dayanan filmin senaristliğini ise Dan Gilroy, Nico Soultanakis ve Tarsem Singh yaptı. Bir babanın kızlarına güreşi öğretmesini onu edinen film bugün hala en çok izlenen filmler arasında yer alıyor. Özellikle film genç kızlara azimli olmak konusunda örnek olduğu aşikar, aynı zamanda ailelerin erkek çocuk sevgisi karşısında kızlara şans verildiğinde neler yapılabileceğinin mesajını en iyi veren örnek filmler arasında gösterilebilir. Aile bağlarının önemini de gösteren film bugün spor ve dram türünde filmler arasında etkisini uzun yıllar sürdürecek gibi görünüyor.

Dangal filminde rol alan oyuncular


Aamir Khan, Sakshi Tanwar, Fatima Sana Shaikh, Sanya Malhotra, Zaira Wasim, Suhani Bhatnagar ve Girish Kulkarni… filmde rol alan bu oyuncular 161 dakikalık süreçte başarılı performansları ile filmin izlenmesinde önemli katkıları olduğu gün yüzünde duruyor.

Evet değerli okurlar uzun bir aradan sonra film hakkındaki görüşlerimi kısa bir şekilde ele almaya çalıştım. Zaman buldukça sizler için izlediğim filmlerin daha detaylı analizlerini burada paylaşmaya çalışacağım.

Film hakkında siz de görüşlerinizi yorum olarak paylaşabilirsiniz.

Dangal filmi fragmanı izle

Kapak görseli YouTube üzerinden alınmıştır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi