Anadolu Kartalları Film Eleştirisi


Anadolu Kartalları

Anadolu Kartalları filminde 5-6 arkadaş, çoçuk yaşta birbirlerine söz vererek ilerde pilot olacaklarına karar verirler. Daha doğrusu Özge'nin babasını uçak kazası sonucunda kaybetmesi sonucu, arkadaşı ile karar alırlar ve gelecekte pilot olacaklarını söylerler. Filmin çekilmesindeki asıl amaç ise; Türk Hava Kuvvetleri'nin kuruluşunun 100'üncü yılı şerefine çekilen 'Anadolu Kartalları' adlı Fida Film ve Bluelf Movie ortak yapımı filmde Türk Hava Kuvvetleri'nden mezun olmaya hazırlanan bir grup Harbiyeli öğrencinin maceraları anlatılıyor.


Filmde pilot olmanın zorlukları anlatılmaktadır. Aslında film demek doğru olmaz, filmden daha çok belgesel tarzında çekilmiş, normal pilot olma süreci anlatılıyor ve bu pilotların özel yaşamına dair kesitler arada bir gösterilmektedir. Fil tadı verebilmesi için en azından aksiyon bölümlerinin fazla olması gerekiyordu. Filmde ne yazık ki pek aksiyon göremiyoruz, filmin girişinde sınır ihlali olunca sanki bir aksiyon olacak beklentisi verdi ama sonrada o da gitti. Bu söylediklerim benim düşüncem başkalarına göre harika bir film diyebilir.


 Belgesel tadında değerlendirirsek; bence güzel çalışma olmuş, yalnız abartılan konulara değinmiş sanki tüm pilotların hayatı aşk, birilerine bağlanma ve geride sürekli birisi varmış gibi düşünerek uçmayı göz önüne getirmeyi hedeflenmiştir. Sonuçta insanların bağlanması gereken birileri vardır elbet bu annesi olur, babası yada sevgilisi olur. Filmde Onur pilot uçağı uçururken sürekli hayatındaki insanları düşünmesi yüzünden hep bir yerlerde hata yapiyor ama bunlara rağmen Onur filmin sonunda istediği hedefe ulaşabiliyor bu da ayrı bir mesele tabi.


Filmde en çok sevdiğim oyuncuların ustalığıydı. Özellikle Psikolog Özlem rolünde oynayan Ekin Türkmenin oyunculuğuna ve güzelliğine bayıldım. İnsanlara bir dost şeklinde yaklaşan başarılı bir psikolog olarak rolünü yerine getirmesiydi. Bir diğer beğendiğim oyuncu ise Arka Sıradakiler dizinin önemli kahramanlarından Komise Mesut, Bu filmde uçak makinisti rolünde oynamaktadır, içtenliği ve babacan hareketleri ile arka Sokaklar dizisinden farklı bir Mesut olarak filmde yerini korumuştur. 


Diğer Önemli karakterimiz ise Binbaşı Kemal Rolünde Engin Altan, en çok başarılı bulduğu sahnesi Onur Karakterinin annesine küçükken tembel olmasından dolayı çobanlık yaparken başından geçenleri anlatması ve sonrasında annesine koşarak anne ben bugün bir kuş gördüm, Bu kuş kocaman ve içinde iki kişi vardı bende pilot olmak istiyorum dediğini anı anlatması ile etkileyici bir sahne oluşturmuşlardır.


Film Tür olarak Macera, Romantik, Gençlik ve Erotik olarak geçmektedir. 
Macera pekde olmasa da birazcık var,  Romantizm ve gençlik zaten filmde tavan yaptı, izlerseniz bana hak verirsiniz. Birde Erotik eklenmiş, ben erotik olabilecek hiç bir sahne göremedim. Erotik olacağı şeklinde düşünerek izlememeyi düşünen varsa eğer, peşinen söyleyim erotik ile alakası yoktur ailece izleyebilirsiniz..
Ben türe ek olarak belgesel eklemek istiyorum, film olmaktan çok öte belgesel tarzında bir film yapılmiştir. Film sürekli pilotların yaşamını anlatmaktadır ve bu da belgesel olmak için yeterli bir sebebtir..


Filmin Fragmanı izlemek isteyenlere:
Bundan Sonra Yorum yapmak Size kalmış Arkadaşlar, Benim film hakkında söyleyeceklerim şimdilik bu kadardır.

Yorumlar

  1. Filme gidenlerden duyduğum yorum güzel olmadığı yönündeydi. Sen de öyle bulmuşsun =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. benim beğenmediğim film demesiydi :)) Eğer belgesel deselerdi ehh idare eder derdim :)

      Sil
  2. Salih29.2.12

    Filmden daha çok belgesel tadında bir film...sööylediklerinize katılıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Adsız25.3.13

    yazık olmuş harcanan emeğe yazık...hiçbişey yapamamışlar..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi