Korku Kapanı 4 Film Eleştirisi

Korku Kapanı 4 -Wrong Turn 4
Filminin konusu: 
 Bir grup arkadaş kış tatilleri süresince karda kaymaya ve Ormanda kalmaya  karar verirler. Ancak kış şartlarının etkilediği ortamda fırtınanın etkisiyle yanlış bir yöne dönüş yapan gençler, fırtınan etkilsiyle kaybolurlar. Ve kendilerine sığınabilecekleri bir barınak ararken terkedilmiş bir Akıl Hastalarının terkedilmiş bir binasına rast gelirler. Doğa şartları ve fırtınadan korunabildikleri için burayı bulduklarından şimdilik mutludurlar. Fakat Hastane sorunlu bir geçmişe sahiptir, eski hastalardan bazıları hala orada bulunmaktadır ve davetsiz ziyaretçilerden pek de mutlu omayacaklardır! Üniversteli gençler ölümcül kedi-fare oyununda hayatta kalabilmek için gece boyunca savaşmak zorundadır. Doğa şartları nedeniyle mahsur kaldıkları bu yerdeki güç gösterisinden kendilerini sadece fikirleri koruyabilecektir.



Korku Kapanı 4 - Wrong Turn 4 Film Kapak


Gençler Doğanın sert koşullarından ve Binadaki Eski hastalarla yapacakları mücadeleyi anlatan korku, gerilim ve aksiyon sahnelerinin olduğu Amerikan yapımı bir yapıttır. Korku Kapanı Serisinin 4. olarak diğer 1-2 ve 3 serileri kadar başarılı olduğunu düşünmüyorum. Filmde istenmeyen mide bulandırıcı kafa, bacak, ciğer ve deri yüzme sahneleri bulunmaktadır. Bu tür sahneleri görmek istemeyenler filmden uzak dursun, mümkünse çoçuklarınızı da uzak tutmaya özen gösteriniz, onların psikolojisinin bozulmasına etki edebilir.


Filmin Genel Yapısı


Film İklim şartlarının sert olduğu bir dönemde, ormanlık ve terkedilmiş  bir hastanede geçmektedir. Korku filmleri için genelde ormanlar vazgeçilmez çekim alanlarıdır. Filmde orman pek fazla kullanılmamış daha çok hastanenin bodrumu gözler önüne serilmiştir.
Korku kapanı serilerinin ilk 3'ünde  son serideki gibi, hastaların zeki olduğu belirtilmemiştir. Onların ormanda yaşayan ne olduğu belli olmayan ucubeler olarak tanımlanmıştır. Son seride ise ucube dedikleri bu hastalar belli bir zekaya sahip oldukları ve tehlikeli olduğu hastane raporlarında geçmektedir. Kurbanlar bunları bildikleri halde hastalara karşı önlemlerini alamadıkları için kurban olacaklardır.


Filmi izlemek isteyenlere fazla tavsiye etmiyorum; çünkü korku ögeleri istenilen şekilde işlenildiğini düşünmüyorum. Mekanın sadece hastane içinde geçmesi ve ormanda 1-2 sahne için çok kolay çekilde mücadele sonunda karakterlerin ölmesi biraz kolaya kaçmıştır.


film hakkında söyleyebileceklerim bu kadar bundan sonrasi sizin eleştirilerinize kalmıştır...

Yorumlar

  1. Afiş film hakkında oldukça bilgi veriyor Urfalı =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet veriyor, Afişler zaten filme göre hazırlanıyor. Bence Afiş hazırlamak çok zor bir iş, yani öyle bir sembol seçeceksiniz ki filminizi az çok anlatabilecek..

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi