Şanlıurfa'nın Yerel Kanalları

Şanlıurfa'da 2014 itibariyle yerel ve uyduda olmak üzere toplam 5 kanal bulunmaktadır. 
Şanlıurfa Yerel Kanalları
Şanlıurfa'da Yereldeki ilk kanalı olan Edessa Tv Dün gece itibariyle artık Türksat uydusu üzerinden yayına başladı. Edessa Tv'nin Türksat Yayın Frekansları şöyle
Uydu: Türksat 3A
Frekans: 12685 H-Yatay
Symbol Rate: 30000
FEC: 5/6
Şanlıurfa'nın ilk yerel kanal olması itibariyle çok izlenen Urfa kanalları arasında ismini yazdıran kanallardan biridir. Şanlıurfa'nın ilk uydu kanalı ise herkesin bildiği Kanal URFA'dır.
 KANAL URFA Frekans Bilgileri
Paket : TÜRKSAT ANKARA PAKET 5 - BATI
Frekans : 12685
Polarisazyon : H - Yatay
Kapsama : Batı
SR : 30000
FEC : 5/6
Kanal Urfa'dan sonra uyduya geçen Urfa kanalları Güneydoğu tv ve Duru Tv'dir.
Duru Tv Frekansı
Frekans: 11593
Polarizasyon: V - Dikey
Kapsama: Batı
SR: 27500
FEC: 3/4
Duru Tv Urfa kanalı olmasına rağmen yayınlarını Ankara Stüdyosundan yapmaktadır. Ekran görüntüsü olarak Urfa'nın en kaliteli görüntüsü sayabiliriz.
Güneydoğu Tv, Urfa'da 20 yıldan beridir yayın yapmaktadır. Ancak bu  20 yılın çoğunu radyo yayını ile sürdürmüştür.
Güneydoğu Tv Frekans Bilgileri:

Kanal:GÜNEYDOĞU TV
Paket:TÜRKSAT ANKARA PAKET 9 - BATI
Frekans:11593
Polarisazyon:V - Dikey
Kapsama:Batı
SR:27500
FEC:3/4

Son olarak Urfa'da Türksat ve İnternet üzerinden yayın yapmakta olan Ruha Tv var. Ruha tv Frekans bilgileri şöyle:
12130 V (Dikay)
27500

Şimdi gelelim Urfa'da yayın yapan bu kanal hakkında yorumda bulunalım. Ne yazık ki Urfa'da bulunan bu kanallarımız yayınlarının %60 müzik ise geçiyor. Urfa'da halk sürekli müzik yayını yapmalarından bir hayli rahatsız gözüküyor. Diğer kötü yanları ise malesef biraz yanlı yayın yapmaktadırlar. Son çıkan Ruha tv siyasi yayın yapmadığı için pek fazla birşey diyemiyorum. Ruha tv daha çok kürtçe,Türkçe ve Özgün klipleri yayında sürüyor. Akşamları ise programlar ile devam etmektedirler. Urfa'daki diğer kanallara nazaran farklı bir bakış açısı getirecek gibi duruyor. Artık bekleyip görecez.
Edessa 1 ay'dir bilbord reklamlarında herkes farkı görecek reklamı ile karşımıza çıkmış bulunuyor. İnşallah Urfa'ya ve Türkiye'ye farklı bir soluk getirecek yayınlar yapabilirler.
Urfa Kanalları hakkındaki görüşünüz nedir?

Yorumlar

  1. Türkiye'nin iilk yerel kanalı(ŞRT) Urfa'da olmasına rağmen ve medya geleneği eski olmasına rağmen Urfa ulusal medya dan hep şikayet etmiştir.Yerel medya da oyucakçı,pasajcı patronların politikalarına hapsolup bişey üretememiştir.Ki hala kanallara baktığımız zaman full müzik programları var.Yav arkadaş hiç mi başka mesel kalmadı,3 tane genci çıkar memleket meseleleri konuşsunlar.Ama ilerleyen 10 yıllarda söylediklerimin olcağını düşünüyorum umarım yeni açılanlar Ruha ve Edessa kalite çıtasını yükseltir...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi