Antalya Film Festivaline “Mavi Bisiklet” Damgası

Bu yıl 53.’sü düzenlenen Uluslararası Antalya Film Festivali, medyada geçen yılların aksine beklenen ilgiyi göremezken, Mavi Bisiklet filmi 3 dalda ödül alarak festivale damga vurdu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen “Uluslararası Antalya Film Festivali” geçtiğimiz Pazar akşamı yapılan ödül töreniyle sona ererken, festivalin geçen seneye göre yazılı basında daha az gündeme geldiği ortaya çıktı. Medya Takip Ajansı Interpress’in yaptığı araştırmaya göre, “Uluslararası Antalya Film Festivali” hakkında geçtiğimiz yıl medyada çıkan haber sayısı 4 bin 500’e yakın olurken, bu yıl ise yazılı basına festivalle ilgili yıl başından bu yana 2 bin 229 haber yansıdığı belirlendi. Bu yıl festivalin gerçekleştirildiği 16-23 Ekim tarihleri arasında medyada toplam 703 haber çıktığı saptanırken, geçtiğimiz yıl ise bir hafta boyunca “Uluslararası Antalya Film Festivali”i hakkında yayınlanan haber sayısı 1.061 olmuştu.

Mavi Bisiklet üç ödülle öne çıktı…


“Uluslararası Antalya Film Festivali’ne “en iyi film”, “en iyi senaryo” ve “en iyi yönetmen dalında aldığı üç ödülle damga vuran “Mavi Bisiklet” filmi hakkında Ocak ayından bu güne kadar yazılı basında 336 haber yayınlanırken, bir diğer ödüllü film “Babamın Kanatları” ile ilgili ise aynı dönemde yazılı basında 244 haber yer aldığı tespit edildi. “Tereddüt” filminin de 172 haberle gündeme geldiği belirlendi.

En iyiler; Ümit Köreken, Menderes Samancılar ve Ecem Uzun oldu…

“Uluslararası Antalya Film Festivali”nde “Mavi Bisiklet” filmiyle En İyi Yönetmen Ödülünü alan Ümit Köreken hakkında yazılı basında 228 haber çıkarken, “Babamın Kanatları” filmindeki oyunculuğu ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülünü alan Menderes Samancılar ile ilgili ise yazılı basına 672 haber yansıdığı belirlendi. “Tereddüt” filmindeki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü alan Ecem Uzun hakkında da yazılı basında 185 haber yer aldığı tespit edildi.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi