3 idiots - 3 Avanak

3 idiots Kapak
3 idiots - 3 Avanak Film Eleştirisi
Bu filmi Yedi yaşından tutun 70 yaşına kadar olan her kesimden insanın izlemesi gereken duygusal, bilgi, eleştiri ve yaşamda olması gereken kurallar bütünlüğünü özgürce yaşamanın ne demek olduğunu gösteren harika bir film. Uzun zamandır bu kadar mükemmel bir film izlememiştim.Kahkahalarla da güldüğüm oldu, gözyaşımı akıtmamak için kendimi tuttuğumdan genzimin yanıp boğazımın düğümlendiği de, zil takıp oynamaya niyetlendiğim de... Ve tabii süper bir hikaye... Sisteme bir başkaldırı, dostluğa kallavi bir selam ve tatlı, narin bir aşk... Hayatın içinde ne varsa hepsi ama hepsi bu filmin içinde... Ben izlemek için geç kalmışım, eğer izlemediyseniz daha fazla geç kalmadan izleyin bence..



Bu filmden önce biri hint diğeri Hollywood yapımı olan 2 filmden blogda bahsettim Taare zameene hint yapımı olan ve diğeri Özgürlük yazarları Hollywood yapımı, bu iki filmde eğitim üzerine ve aile üzerine insanları uyandıran konular üzerinde ağırlıklı olduğundan bahsetmiştim. Bu yeni izlediğim 3 idiots filmi de eğitim, aile ve kişisel kararlarımız üzerinde bizlere yön verecek bir film olduğunu düşünüyorum...


Kısacası bu filmi izlemeyen arkadaş varsa eğer lütfen zaman kaçırmdan izleyin. Filmin konusu şöyle;Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor özet olarak. Sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu, herkesin en iyi olmaya çabaladığı bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı. Başlarından geçenler, hayattan aslında ne istedikleri.Ranco karakterinin başrol oynadığı film dram ve komedi türünü en iyi şekilde harmanlayıp bize öğretici bir film olarak görüyoruz.


Filmin Kahramanları Aamir Khan (Rancho) daha önce Taare zameen filminde başrol olarak oynamıştı. Bugün bu filmde yine bir öğrenci ve aynı zamanda bir bilim adamı olarak göreceksiniz. Filmde Amacı eğitim kitap halinde öğrenmeyi değil, nasıl uygulandığı ve ne demek olduğu üzerinde özgürce yaşayan bir karakter olarak görmekteyiz.


Film Çekim olarak genel ve yakın planda çalışmaları ile Hindistanın eşsiz dağlarını ve bitmek bilmeyen uzun yollarını genel planda göstermesi ile ayrı bir tat katmaktadır. Filmin diğer bir özelliği kullanılan müziklerin sözlü olması ve bu sözlerin filmin ana hikayesini anlatmasıyla filme katkı sağlamaktadır. Müzikle filmi anlatma olayı Taare Zaman filminde de görmüştük.


Filmin Künyesi:


Yapım: 2009 - Hindistan 
Tür: Dram, Komedi, Müzikal, Romantik, Gençlik, 
Süre: 160 dakika 
Yönetmen: Rajkumar Hirani, 
Oyuncular: Aamir Khan, Kareena Kapoor, Madhavan, Akhil Mishra, Rajeev Ravindranathan, Omi Vaidya, Mona Singh, Boman Irani, Sharman Joshi, Senaryo: Vidhu Vinod Chopra, Abhijit Joshi, Rajkumar Hirani, Senaryo (Kitap): Chetan Bhagat, 

  Sevgili Blogcular benim yazacaklarım bu kadar sıra sizin kaleminize geldi...Eleştirisiniz :)

Yorumlar

  1. Mihemedê Xalo7.2.12

    Benim de makin mühendisliği okumamdan mıdır bilmem ama ben çok sevmiştim filmi ve ertesinde sınavlarım vardı da çok da umursamamıştım sınavları şudur budur diye ve hakkaten de sınavlarım iyi geçmişti :D

    Gel gelelim filme, aslında diyebileceğimin neredeyse hepsini demişsin kardeşim...
    Gerçekten güzel ve etkileyici bir film. İnsana tüm duyguları yaşatıyor nerdeyse... Gülemyi, ağlamayı, sevmeyi doğru olmayı, ilgiyi...

    Elhasılê kelam izleyin uleynnnn :)))
    Şimdiden iyi seyirler ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Xalo Yorumun için Teşekkür ederim, sadece makine ile alakası yok, birçok insanı etkileğini adım gibi eminim... Gerçek eğitimi destekleyen güzel bir film...Kitap gibi ezberleyip gir mantığını eleştiren harika bir yapıt bana göre..

      Sil
  2. bende elektrik mühendisiyim urfalı. o yüzden çok sevdim galiba :)

    YanıtlaSil
  3. Yenilenebilir Yaşam Eğer izlemediysen Durma hemen izle :)

    YanıtlaSil
  4. Adsız8.2.12

    Sizinde dediğiniz gibi ''Kahkahalarla da güldüğüm oldu, gözyaşımı akıtmamak için kendimi tuttuğumdan genzimin yanıp boğazımın düğümlendiği de.'' Hasılı çok,çok iyiydi..

    YanıtlaSil
  5. Evet Kalb-i Mecruh, Aslında her kesimden insanın bu filmi izlemesi gerekiyor...Öğüt dolu bir yapıt...

    YanıtlaSil
  6. Adsız8.2.12

    Kesinlikle öyle.

    YanıtlaSil
  7. birkaç defa izledim :)

    YanıtlaSil
  8. Film gayet güzeldi insanlar artık film izlemek için film izlememesi gerektigini onun üzerine saatlerce konuşabilmeli ben bu filmde bunu gördüm filmde bir kusur olurdu ya bir kaç lakin bu filmde herşey öyle yerine oturmuş ki herşey noktasına kadar düşünülmüş ve yerine çok güzel oturtulumuş ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. herkesin izlemesi gereken bir film, filmde herkesin alacağı bir ders var.. teşekkrler.

      Sil
  9. 3 İdiots filmi bu yorumu yazmadan yaklaşık bir kaç dakika önce izledim. Hayatımda şu ana kadar izlediğim en güzel filmlerden biriydi diyebilirim. Öncelikle filmin konusu zaten der alınması gerekn bir konu. İnsanlar ne kadar gelişmiş çağdaş bir yaşama alışmış olsada filmde görülen sistem ülkemizde hatta dünyada görülmektedir.

    YanıtlaSil
  10. Adsız3.9.12

    hayatımda bukadar hoş bir film izlememiştim her kişi izlemelidir

    YanıtlaSil
  11. Adsız3.9.12

    3 idiyot filmi abim bize getirdi ve izledik çooook güzel ve çoook gerçek dolu bir film onun için 7,den 70.e herkez izlesin.

    YanıtlaSil
  12. bahar su4.10.12

    mükemmel bir film. kaç kere izlediğimi hatırlamıyorum.gülmek ,ağlamak,dostları anmak için kısacası her boş olduğumda izliyorum.içim sıkıldığında kalbime "ol iz vel" diyorum.defalarca izlemiş olmama rağmen şimdi yine izlemek istedim .harika bir film harika oyuncular.sakın bu filmi izlemeden ölmeyin :)))))

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi