Bu Hafta En Çok izlenen Diziler

Bu hafta Türkiye'de Dünyada'da en çok izlenen yerli ve yabancı diziler hangisi diye merak ettim. İnternette beyazperde.com sitesi ve birçok siteden elde ettiğim verileri birazdan liste halinde açıklaması ile birlikte en çok izlen diziler hangileri birlikte görecez. Türkiye yapımı diziler içinde Komedi türünde en çok beğendiğim dizi Starda her hafta yayınlanan Kardeş Payı çok beğendiğim dizilerden birisidir. Aksiyon ve Dram türünde ise diğer aksiyon dizilerine oranla Kaçak dizisini beğendiğimi söyleyebilirim. Her ne kadar Kurtlar Vadisi çok izlensede, 10 yıl gibi uzun süre vizyonda olması artık bir yerde insanda bıkkınlık veriyor. Kurtlar Vadisinin tek kusuru zannımca kahramanın değiştirilmeyişidir. 10 yıllık süre zarfında binlerce operayosyona giren Polat Alemdar karakterinin ölmeyişi dizinin tadını kaçırdığını düşünüyorum.

                                  

Belki bazı okurlar diyecek yahu kahraman ölürse dizinin tadı kaçar diyecektir. Haklısınız tadı kaçabilir ama bir süre sonra yeni ortaya çıkarılacak kahramanlarında sizin gözünüzde ayrı bir yeri olacağını göreceksiniz. Size tavsiye yabancı dizileri mutlaka izleyiniz. Adamlarda baş kahraman öldü dizi bitti korkusu yok. En çok sevdiğiniz kahramanları bir anda öldürdüğünü göreceksiniz. Bir süre sonra yeni ortaya çıkarılan kahramanın, diğer kahramandan farkının olmayacağını göreceksiniz.


Şimdi dizilerdeki kahramanları anlatmaya kalkarsak işin altından çıkamayız. En çok İzlenen yabancı diziler

1. Game of Thrones
Krallık dediğin savaşsız olur mu? En güçlü krallığı kurup, huzuru sağlamış olsan bile bu gücü elinde nasıl koruyacaksın? Burada yanlış yapana yer yok, affetmek yok. Kuzey Krallığının hükümdarı Lord Ned Stark, uzun ve zorlu savaşlardan sonra anayurduna dönüp krallığını bütünlük içerisinde tutmayı başarmıştır. Kral Robert Baratheon ile yıllarca omuz omuza çarpışan ve Baratheon'un kral olmasını sağlayan Ned Stark'ın tek istediği kuzey sınırlarını koruyan krallığında ailesiyle ve halkıyla yaşamaktır.
Fakat suyun öte yanında kendi topraklarından ve krallığından kovulduğunu iddia eden Viserys Targaryen , kız kardeşi Daenerys'i barbar kavimlerin başı Han Drogo'ya vererek, güç birliği planları yapmaktadır. Tahtını büyük bir iştahla geri isteyen ama kraliyet oyunlarından habersiz olan Viserys'in planları Kral Baratheon'a ulaşır. Savaş alanında büyük cengaver olan ama ülke ve aile yönetiminde aynı başarıyı tutturamayan Baratheon'un tamamen güvenebileceği ve her yanlış hamlesini arkasından toplayacak yeni bir sağ kola ihtiyacı vardır. Kuzeyin Lordu Ned Stark bu görev için seçilen tek aday isimdir. Kış yaklaşıyor...
Hanedan entrikaları, kapılı kapılar ardında dönen oyunlar, birilerinin kuyusunu kazmak için düşmanın koynuna girmekten çekinmeyen kadınlar, kardeşler arası çekişmeler, dışlanmalar... Hepsi tek bir hedef için: taht kavgası...




2. Dominion
Asi bir genç savaşçının, insanlığı kurtarmak için çıktığı tehlikeli yolculuğu anlatacak dizi; 2010 yapımı Legion filminden uyarlandı.




3. The Flash (2014)

Geçmişinde büyük bir trajedi yaşamış Barry Allen, Central City Polis Birimi’nde çalışan ve suçluların arkalarında bıraktıkları ipuçlarını toplayan bir adli laboratuvar asistanıdır. Talihsiz bir yıldırım kazası yaşamasının ardından süper hız gücüne sahip olan Barry, Flash kimliğine bürünür ve kötü adamları adalete teslim etmeyi kendine görev edinir!

CW kanalında yayınlanan Arrow dizisinin spin-off'u olacak yapım; DC Comics evreninin bilinen kahramanlarından, Adalet Birliği üyesi Flash’ın gençliğini anlatacak.




4. Arrow
Öldü sanıldığı bir deniz kazasının ardından, uzun süre bir adada yalnız başına yaşayan milyarder playboy Oliver Queen, adada geçirdiği süre boyunca çok değişmiştir. 5 yılın ardınan bulunan ve evine dönen Oliver, dönüştüğü bu yeni Oliver'ı ailesinden ve diğerlerinden saklamaya çalışırken, geçmişte işlediği günahlarından arınmak için suçlularla mücadele etmeye karar verir ve kendisine Arrow kişiliğini yaratır..




5. The Walking Dead
Yaşayan ölüler diyarına hoş geldiniz!
Kasabanın polis şefi Rick Grimes bir gün vurularak hastaneye kaldırılır; fakat o komadayken geçen sürede bildiği yaşam altüst olmuştur. Artık dünya, insan etiyle beslenen zombilerin insafına kalacak! Tabii birazcık insani duyguları kaldıysa... Atlanta'da kaostan sonra sessizce hayatta kalmaya çalışan küçük bir grup insanınsa, birbirlerinden başka tutunacak kimseleri yok...
Robert Kirkman'ın aynı isimli çizgi romanından uyarlama olan bu zombi hikayesinin yönetmeni ise Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) ve Yeşil Yol (The Green Mile) filmleri ile hafızalara kazınan Frank Darabont...




En çok İzlenen Yerli diziler
AB grubuna göre bu hafta en çok izlenen yerli diziler

1) Küçük Ağa
2) Güzel Köylü
3) Ulan İstanbul
4) Kardeş Payı
5) Güneşi Beklerken
6) Arka Sokaklar
7) Diğer Yarım
8) O Hayat Benim
9) Ankara'nın Dikmeni
10) Kaçak Gelinler

Peki Arkadaşlar sizin favori diziniz hangisi?
 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi