Şaka Gibi KPSS Soruları (2014)

Şaka gibi dememin nedeni bugüne kadar baktığım ve girdiğim kpss sınavlarında tarihte hiç böyle ayrıntıya giren sorulara denk gelmedim. İşin ilginç yanı ise her yıl banko olarak çıkan Atatürk ilkeleri ve İnkılapları konularından hiç soru gelmedi. Kpss tarihte ayrıntı'nın ayrıntısına girerek memur ve öğretmen adaylarını resmen ters köşe etti.
2014 Kpss Tarihte çıkan soruların bazıları Şehname’de adı geçen Alper tunga sorusu,Balkanlardaki hizmet birimi ile ilgili olan soru Voynuk,Kırımlıoğlu sorusunun cevabı Mustafa Abdülcemil Kırımlıoğlu gibi zor sorular tarihte ne yazık ki çoktu.
2014 Kpss

2014 Kpss Coğrafya soruları ise tarihe göre kıyasladığımızda çok kolay diyebiliriz. Coğrafya bilgisi olan herkesin yapabileceği türden sorulardı.

2014 Kpss Türkçe soruları geçtiğimiz 2 yıl kpss sorularına göre daha kolay diyebilirim. Ancak Şu mantık sorularının Türkçe içine dahil edilmesi gerçekten çok sinir bozucuydu. Dünkü sınavda 4 tane mantık sorusu sormuşlardı. Anlatım bozukluğu sorusu sormadılar. Türkçe'de en çok beni güldüren soru ise "Telefon Kulübesinde Halay Çekmek" sözüyle anlatılmak istenen nedir  sorusuydu?
2014 Kpss Matematik sorularına gelince ben şahsen matematik ile aram hiç olmadığı için sınavdan çıkanların %70 soruların kolay olduğunu söylüyordu. 
Vatandaşlıktan çıkan güncel sorulara gelince bence onların güncellikle alakası pek yoktu. mesele Dünya'nın Çatısı  diye verilen soru güncel olan bir soru değildi. Her zaman filmlere ve Televizyonlara konu olan bir soruydu.

Uzun lafın kısası galiba bu Kpss'de benim için yine hayalden başka bir şey olmayacak. Benim atanmam için en az 90 puan almam gerekiyor, bunuda yapacak ne sabır var bende ne de o kapasite var malesef. Allah sınava giren tüm arkadaşların diledikleri bir yerleri kazanmasını nasip eder.

2014 KPSS Sorularını hatırlayanlar yorum atarak soruları paylaşabilirler.

Yorumlar

  1. Adsız16.7.14

    2014 kpss sorularını hatırlayan var mı?

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi