Ramazan'da Urfada Oruç Tutmak

Bu yıl Ramazan Urfa'da her yıl olduğundan çok sıcak bir yaz ayındayız. Havaların ısınması ile birlikte Urfalılar evden çıkmaz oldu. Haliyle herkes evde klimalara yüklendi. Urfalılar klimalara yüklenince haliyle bahane arayan Urfa elektiriği zırt pırt kesilmeye başladı. Elektiriklerin sürekli kesilmesine neden olarakta çok fazla enerji tüketimini gösteriyorlar.
    Ben burda yetkililere sormak istiyorum siz zaten Urfanın yazın sıcaklık değerinin 40'ın üstünde olacağını ve vatandaşında klimalara yükleneceğini çok iyi biliyorsunuz. Siz tüm bunları bilmenize rağmen gerekli tedbirleri almayarak halkın tepkisini almanız gayet doğal bir durumdur. Bugün Şanlıurfa Türkiye'nin elektrik ihtyacının % 26'sını karşılarken en büyük elektrik sıkıntısını da Urfa'nın çekmesi sizce manidar değil midir?
   İnşallah yetkililer en kısa süre zarfında Urfa'nın elektirik sorununa bir çözüm üretirlerde hem biz rahatlarız hemde sulu tarım yapan çiftçilerimizde ekinleri rahat bir şekilde sularayarak geçimini sağlayabilirler.
Oruç'ta Camide Şekerleme
Yukardaki fotoğrafta gördüğünüz gibi Urfa'da Ramazan ayında öğleden sonra hangi camiye giderseniz gidin bu fotoğraftaki manzara ile karşılaşabilirsiniz.Genelde Urfalı vatandaşlar namaz kıldıktan sonra caminin serin olmasından dolayı çıkmak istemezler. Haliyle herkes camide ya yatar ya da oturarak serinlemeye çalışır. Bu arada cami'de uyuyanların hepsi namaz kılanlar olduğunu sanmiyorum. Camiye uyumaya gelenler genelde o civardaki esnaflar sıcaktan bunaldıkları için camiye uyumaya gelirler. Keşke sadece serinlemek için gelmeseler aynı zamanda dini sohbetler ve Kur'an dinleyerek günü geçirseler. Ne diyelim Allah ıslah etsin.
Bu Fotoğrafımızda'da Urfalılar serinlemek için balıklıgöl'den gelen kanal sularına ayaklarını koyarak serinleme yolunu seçmişler. Urfa malesef sTürkiye'nin en kurak ili olduğu için vatandaşlar serinlemek için nerde bir su göleti yada bir gölgelik görürse haliyle bu tür görüntüler ortaya çıkıyor. Urfa'daki yetkililere sesleniyorum burdan şehir merkezine AVM yapacağınınıza halkın faydalanacağı parklar ve havuzlar yaparak insanlara kamu hizmeti verebilirsiniz. AVM'leri şehir dışınada yapabilirsiniz. Türkiye'de nasıl tüm AVM'ler şehir dışında ise neden Urfa'da şehir dışında olmasın. Bakın PİAZZA'ya şehir dışında olmasına rağmen insanlar oluk oluk piazzaya alışverişe ve gezmeye gidiyor.


Allah oruçlu olan tüm kullarına bu sıcak ayda yardımcısı olsun. Tutmayanlara da Allah onlara gerçek hak yolu göstersin....
Hayırlı Ramazanlar...

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi