88. Oscar Ödülleri En İyi Yabancı Film Adayı

Sinemalar.com'un haberine göre; 88. Oscar Ödülleri En İyi Yabancı Film Adaylığına 9 film finallere kaldı. İşte o filmler ve künyeleri hakkında kısa bir tanıtım.

1- Yalan Labirenti:

Filmin Özeti: 2. Dünya Savaşı'nın bitişinden 10 yıldan fazla bir zaman geçmiştir. Batı Almanya sadece savaşın enkazını temizlemekle kalmamış, aynı zamanda ekonomik anlamda büyük bir atılım dönemine girmiştir. Neredeyse insanlar hiçbirşey olmamışçasına yeniden hayatlarını sürdürmeye alışmıştır. Ancak günün birinde Thomas Gnielka adlı bir gazeteci, Auschwitz'de görev yapmış eski bir Nazi'nin, öğretmenlik yaptığını görür. Ancak hem yürütme tabakası, hem de adli kurumlar savaşla ilgili konularda tam bir suskunluğa bürünmektedir. Konudan bir şekilde haberdar olan genç savcı Johann Radmann ise bu bilinçli unutturma çabalarına isyan eder. Devletin en üst kademelerine kadar sızmış ve birbirlerini kollayan eski Naziler'in adalete hesap vermesi için çok zorlu bir savaşa girişir.

2-Yeni Ahit (2015)

Film Özeti: Tanrı hepimiz gibi bir insan görüntüsüne bürünmüş halde, Brüksel'de eşi ve 10 yaşındaki kızı Ea ile birlikte yaşamını sürdürmektedir. Bu tanrı eşi ve çocuğuna çok kötü davranmakta, odasındaki bilgisayarla insanların hayatını sadistçe kontrol etmektedir. Babasının despotluklarından bunalan Ea, bir gün babasının odasının anahtarını alıp bilgisayarını karıştırarak insanların ölecekleri günleri ifşa eder. Çok sinirlenen tanrı kızını döver, Ea evden kaçar. Şimdi küçük kızın yapması gereken kendine 6 tane havari bulmaktır.Yeni Ahit filmi, 88. Akademi Ödülleri'nde Belçika'nın En İyi Yabancı Dilde Film adayı olarak ilan edildi.

3-Krigen (2015)

Listeye Diğer Diğer Filmler ise şöyle:
7.8.9 Filmler ise şunlar:
7- El abrazo de la serpiente ( Embrace of the Serpent)

8- Saul'un Oğlu ( Saul fia) 

9- Teeb (2014)

Sizcede bu filmler finallere kalmayı hak etti mi?



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi