Şanlıurfa ve Kar

Şanlıurfa ve Kar birbirine uzak iki kelimedir. Neden böyle bir şey dediğimi merak ediyorsunuzdur? Eskiden Urfa'da kar eksik olmazdı ancak son 15 senedir ciddi anlamda Urfa'da kar yağışı olmuyor. Yüksek kesimlerde ancak ciddi kar yağışına denk gelebilirsiniz.


Ancak bu yıl kar biraz fazla yağınca şanlıurfa merkez ve ilçelerinde hayat neredeyse durma noktasına geldi. Her ne kadar belediyeler gece mesaisi yaptık deselerde ilçe yolları ve köy yollarının büyük çoğunluğu malesef kapalı. Kar yağdı ancak işin asıl kötü yanı kar sonrası oluşan don olaylarıdır. Dondan dolayı birçok köy ve ilçelerde şebeke boruları donduğundan ilçe ve köyler büyük bir sıkıntı içinde olduğunu belirttiler. 

Belediyeler her ne kadar çalışıyoruz deselerde kar sınavında sınıfta kaldı diyebilirim. Benim köyümde ve civar köylerede tanıdığım herkes malesef sularının donduğunun ve yetkililerin hiç bir çalışma yapmadığını dile getirdiler. En azından sulara bir iki öncesinden antifriz konularak şebeke sularının donmasına bir nebzede olsa engel olunabilirdi diye düşünüyorum. Şanlıurfa merkezde böyle bir sıkıntı yok ancak kırsalda yaşayan vatandaşlar ciddi anlamda su sıkıntısı yaşıyor.


Şimdi işin birde yol tarafı var, her ne kadar ana yollar açılsada mahalle arasındaki yolların büyük bir kısmı ne yazık ki kapalı. Yüksek olan ve meyilli olan mahalle yollarına toplu taşıma malesef giremediğini bu 3 gündür görüyorum.


Neyse fazla konuşmama gerek yok buz pistine dönen yolları bu videolardan görebilirsiniz.





Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi