Dövüşçü - Warrior 2011 Filminin Eleştirel Analizi

Filmin Kapağı:


Warrior-Dövüşçü 2011 Film Kapağı


Filmin Künyesi:
Filmin Adı:Dövüşçü - Warrior 2011
Süre:140 dakika
Senaryo:Gavin O'Connor | Anthony Tambakis | Cliff Dorfman |
Müzik:Mark Isham
Görüntü Yönetmeni:Masanobu Takayanagi
Yapımcılar:Lisa Ellzey | John J. Kelly | Jamie Marshall | tümü »
Firma: Mimran Schur Pictures | Lionsgate | Solaris
Ödüller:See movies as voted by our users. Related Videos devamı...


Çekim Yeri:Boardwalk Hall, Atlantic City, New Jersey, USA


Bütçe:$30,000,000
Hasılat:$13,655,565 Şimdilik Bu Kadar...


Filmin Kısa Bir Özeti:


Savaşçı, Amerikan spor drama filmi yönetmenliğini Gavin O'Connor ve başrollerini Tom Hardy , Joel Edgerton , Nick Nolte , Jennifer Morrison , Frank Grillo Savaşçı giren iki yabancılaşmış kardeşlerin hikayesini anlatıyor. karışık dövüş sanatları turnuva ve fırsatlar - kardeşlerin birbirleriyle ve babaları ile mücadele ilişkisini anlatıyor. Film eleştirmenlerden övgü alan nadir filmlerdendir. 


Hangi Oyuncu, Kimin Rolünde Oynadı:


Tom Hardy, Tommy Riordan olarak
Brendan Conlon olarak Joel Edgerton
Nick Nolte Paddy Conlon olarak
Tess Conlon olarak Jennifer Morrison
Frank Campana olarak Frank Grillo


İsmini Saydığım bu üç oyuncu başrol karakterleridir. Beş Oyuncu da kendisine verilen rolü çok iyi şekilde yerine getirmişlerdir.


Filmi İzleyemeyenler varsa ön bilgi sahip olmaları için kısa bir fragmanı izletmenin Faydası var.


işte Fragmanımız:




Filmin Genel Yapısınden Bahsedelim.


Filmin Çekim olarak çoğu hollywood filmlerinde olduğu gibi, yine mekan tanıtımı yapılırken kuş bakışı görüntülerle, Fotoğraf karesi gösterir gibi mekanı izleyiciye tanıttığını görüyoruz. Film bir dövüş filmi olduğu için genel olarak boy planda çekimler yapılmıştır, oyuncuların ruhsal durumunun çöküntüde olmasından dolayı, çekim görüntülerinde siyah tonları daha ağırlıkta kullanılmıştır, filmde en çok kullanılan müzik ise beethoven, neden beethoven kullanıldığına gelirsek başrol oyuncumuz joel Edgerton nedense bu müzik olmadan konsantre olamiyordur.


Filmde genel olarak beethoven müziği dışında çok fazla müzik kullanılmaması izleyiciye gerçeklik arasında bir bağlantı kurmuş diyebiliriz. Klasik Dövüş filmlerinden birisi olan Warrior İMDB'den 8.3 gibi yüksek oranda bir puan almıştır. Aynı şekilde Türkiye Sinemalarından beyazperde,sinemalar.com gibi sitelerinden kullanıcıların favori filmleri arasına girmeyi başarmıştır.


Film tür olarak Aksiyon, dram ve Spor olarak göz önünde, zaten dövüş olması yeterlidir. Aksiyon ve Spor sevenler için bu filmi önerebilirim.


Karakter Analizlerim


Joel Edgerton: Babası ayyaş eski bir dövüşçü olmasından ve babasının zayıf insanlara karşı pek tahammülü olmamasından dolayı genç yaşta baba evinden ayrılır ve evlenir. Bu evlilikten Joel'in 3 çoçuğu olur ve birçoçuğu böbrek hastalığı geçirir. Bir baba olarak çoçuklarını iyileştirmek için herşeyi yapar. filmdeki ismi Conlon olaan Joel satın aldıkları evini bankanın hacizinden kurtarmak için günde üç ayrı işte çalışmaktadır. Ancak öğretmenlik işinden atıldıktan sonra tek umudu dövüşe geri dönmektir. Joel dövüşe geri döner ve bir süre sonra finalde kardeşi ile karşıya gelir. Sonucu ne olur onu anlatmayacam. İzleyecekler için merak olarak kalsın.


Tom Hardy: Filmde Jeolin kardeşidir, Tommy askerden kaçmıştır ancak kaçarken bir askerin hayatını kurtarmıştır. Tommy askerin hayatını kurtardığı için ilerde katılacağı dövüşlerde askerlerin ona destek olacağını filmde göreceksiniz. Tommy küçük yaşta iyi bir dövüşçüdür, ancak annesini kaybettinden sonra dövüşten uzak durur ve askere gider. Askerden döndükten sonra askerde hayatını kaybeden arkadaşının karısına yardım etmek amacıyla Sparta denen dövüş organisazyonu katılmak için babasının  yanına gelir ve onunla çalışmalara başlar. Tommy hem babasından hemde abisine kırgındır. Tommy psikolojik olarak bir çöküntü içindedir, kazandığı maçlar onun için bir anlam ifade etmeyecektir, tek amacı vardır o da kazanmaktır. Tommy Dövüşlerde tüm rakiplerini zorlanmadan geçer ve Finallerde Abisiyle karşılaşır. 


Nick Nolte: Filmde Paddy karakterini  canlandırır, filmde Tommy ve Brendan Conlon'un babasıdır, Paddy Eski bir Dövüşçüdür ve dalında en iyiler arasına giren bir karakterdir. Paddy bu özelliğini her iki oğlunu da dövüşçü olarak yetiştirmiştir. Ancak Paddy kendini içkiye verince ailesi dağılır ve tek başına kalır. Tüm bu yaşananlar çoçuklarının ondan nefret etmesine neden olacaktır. Paddy canlandırdığı karakteri bence çok iyi yerine getirmiştir. çoçuklarını ne kadar tekrar kazanmaya çalışsada bir türlü başaramaz, ancak filmin sonunda çoçukları dövüşürken babalarını artık affedecektir. Nasıl olacağını merak edenler filmi izleyerek sonunu görecektir.. :)


Oyuncları Merak edenler için başrol oyuncularının resimlerinide eklemekte fayda görüyorum.

Joel Edgerton

Nick Nolte




Tom Hardy


 ...Urfalı...

Yorumlar

  1. Bir çok dövüş filmi izlemişliğim vardır. Ama bunu izlemedim. 2011 yapımı olduğunu öğrenince ondanmış dedim =) Aktörlerin fotoğrafları bana çok itici geldi, söylemeden geçemeyeceğim =) Son zamanlarda Bahman Ghobadi ve Majid Majidi'den gidiyorum. İçlerinde bizden izler olduğu için belki de, bana daha sevimli geliyor. Emek verip tanıtmışsın, sağol Urfalı.

    YanıtlaSil
  2. Adsız6.1.12

    Yeni seyrettim. Güzel bir film tavsiye ederim..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi