Entelköy Efeköy’e Karşı

Entelköy Efeköy’e Karşı Film Eleştirisi,
Ege Yörünklerinin Yaşamını anlatan bir hikaye, asıl hikaye ise köye gelen çevreci bir grup insanın doğanın kendi öz kaynaklarından yola çıkarak, tarımcılık, hayvancılık ve tarihi eserlere sahip çıkan bir grup çevreci insanlar ve Yerli köylü olan yani filmdeki ismi ile Efeköy Yerlilerin köye sonradan katılan Grup olan, filmdeki diğer ismi Entelköy arasındaki mücadeleyi anlatan başarılı bir yapıt. Entelköy ve Efeköy arasındaki çatışmanın nedeni değinirsek eğer, devlet efeköyde Termik santral kurmak ister ve bu doğrultuda köylüye zengin olacağı vaadlerini verirler. Efeköylü'leri ise tarım ve hayvancılıktan geçimini sağlayamamaktadır, elde ettikleri gelir ancak gübre ve ilaç parasını karşılamaktadır, bu yüzden köylüler tarlalarını devlete satarak iş güç sahibi olmak isterler. Tabi Entelköylüleri ise Çevreci oldukları için Termik santral olayına karşı olacaktırlar. Filmin genel olarak  hikayesi bu şekildedir.

Entelköy Efeköy’e Karşı Film Kapak

Yönetmenin Çektiği Diğer filmlere ve aldığı ödüller:


2006 yılında yönettiği “Dondurmam Gaymak” ile Oscar ödüllerinde “En İyi Yabancı Film” dalında aday adayı olan ve gişede önemli bir başarı yakalan senarist ve yönetmen Yüksel Aksu gene kendi memleketine dönerek, sıcak ve bol kahkahalı bir komediye imza atıyor.


Filmin Genel Yapısı:


Yerli filmlerden ilk defa jenerik olarak alışılmışın dışında bir giriş ile girdiğini göreceksiniz. Yönetmen Yücel Aksu film başlangıcında kendisi hikayeyi ufaktan giriş yaparak başlar, ilk başta jeneriği izlerken filmin kendisi olduğunu sanacaksınız ama öyle değil :) Tabi jenerik öyle hemen bitmiyor, yönetmen hikayeyi anlattığı için filmin 2-3 yerinde bağlantılar yaparken müzikle beraber tam istenilen şekilde kesildiğini farkedeceksiniz. Normalde filmin içinden çıkınca çoğu zaman film seyirciyi rahatsız eder. Bu filmde jenerik ile film ilişkili olunca bir kopuş hissi sizde uyandırmayacaktır.


 Filmin Sonunda Yönetmen merak öğesiye ile filmi bitirir. Merak öğesi seyircinin kendi kafasında hikayeyi bitirmesini ister ya  da filmin devamı niteliğinde olacak bir başka film için bilerek merak öğesi bırakılır. Jenerikteki Ege Halkından olan teyzede hemen yönetmene sorar:" eee oğlum bunlar ne oldu evlenecekler mi? yoksa sevgili mi olacaklar diye sorar." Yönetmen ise artık orasını Seyirciye bıraktım der....


Filmde verilmek istenen mesaj hoşgörü, misafirpervelik, önyargıları kırma, milli şuuru uyandırma, insanların hangi dinden, hangi ırktan yada hangi siyasi akımdan olduğuna bakılmaksızın insan olduğu için  değer verilmesi gerektiği mesajlarını vermektedir.


Not: Film Tür olarak komedidir. Bazı bölümlerde küfürler geçmektedir, yalnız bu filminde tadı tuzu gibi olmuş diyebilirim. Küfür var diye izlemek istemeyenlere tavsiye etmem....


Entelköy Efeköy’e Karşı Fragman izle
Film Hakkında Görüşlerinizi Bekliyoruk Gayri :))))

Yorumlar

  1. Filmi izledim genelde kültür üzerinde duurlmuş, eğlenceli bir film olmuş.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi