Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi

Sanatçı ve Yönetmen Mahsun Kırmızıgül Beyaz Melek, Güneşi Gördüm, New York'ta Beş Minare filmlerinden sonra Hayat Devam ediyor dizisi ile yönetmenliğe devam etti, Yönetmen Şimdide Halepçe katliamını anlatan yeni film yapmak için Çalışmalara başladı. Filmin ismini Halepçede kullanılan kimyasal  bombadan alan Elma kokusu ismi verildi.
Elma Kokusu


Halepçede Bir sabah çoçuklar uyandığında etrafta elma kokusu geldiğini duyarlar, çoçuklar ve büyükler bu güzel kokunun geldiğini merak ederek sokaklara çıkarlar, çoçuklar elma kokusunu içinde çektikçe ciğerleri yanmaya başlar ve zamanla ölüme doğru koşarlar...


Filmden ve oyunculardan biraz bahsedelim:


Mahsun Kırmızıgül’ün Halepçe Katliamı sırasında geçen bir hikayeyi anlatacağı yeni filminin adı belli oldu. Peki Mahsun başrol için hangi iki yıldızı düşünüyor? Bir kısmını Kuzey Irak'ta çekeceği filmi için hedef büyüten Mahsun Kırmızıgül, İngiliz oyuncu Jude Law ve Güney Afrikalı aktris Charlize Theron'a teklif götürdü. Eğer kabul ederlerse Law'u, 'Martin', Theron'u ise savaş muhabiri Emma rolünde izleyeceğiz. 


 Milliyet'in haberine göre,gazeteci çift Emma'yla Martin'in oğulları Daren'ın mezuniyet töreniyle başlayan filmin ilerleyen bölümlerinde, Daren'ın aslında Baran adında bir Kürt çocuğu olduğu ortaya çıkıyor. Baran, Martin'in yakın arkadaşı; Kürt asıllı Şiar'ın oğlu olduğunu öğreniyor. Şiar, Halepçe'de katledilince Martin ve eşi Baran'ı sahipleniyor.

Yorumlar

  1. Teşekkürler bilgi için

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica Ederim Ceren Hanım, Her zaman beklriz bloga..

      Sil
  2. Haydiii al başına belayı:)mahso bu halepçe hikayesini de kendi gibi anlatcak,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ondan korkuyorum ya :) inşallah her şeyi olduğu gibi anlatırda biraz gözümüzde olmayan değeri kalkar ;)

      Sil
  3. Yapılsa da izlesek. Güzel olur diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  4. Mahsun gibi özünü bilyen birinin bir hikayeyi düzgün anlatabileceğini sanmıyorum.Daha düne kadar Kürt olduğunu söylemeye bile utanan çekinen biri hatta Ahmet Kaya olayında iyice kendini,karekterini ortaya serdi bu haldeyken kalkıp Kürt'lerin acılarını anlatan bir film yapması tamamen ticari bir mantıkla para kazanmak içindir.Daha önce de yaptığı filmleri göz önüne alırsak mesajı olmayan,görsel olarak bol malzemeli filmler yapmıştır.

    YanıtlaSil
  5. samet1.4.12

    bu adamı sevmiyorum, kürt değerleri üzerinden rant elde etmeye çalışıyoruz.

    YanıtlaSil
  6. samet1.4.12

    aslında güzel konu, mahsun işin içinde olunca insan izleme niyeti olsada geri döner.

    YanıtlaSil
  7. Adsız17.7.12

    lan bırakın bu tür yargısız infazları adam kürt lerin hatını anlatyor siz neyden bahsediyosunuz hekes hata yapa bilir mahsun da hata yapmış ama zamanla oda hatalarını anlamış önemli olan da o deilmi zaten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. neyden bahsediyorsun adsız kardeş, lanlu lunlu konuşma burda edebinle yorum yap...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi