My Name is Khan - Benim Adım Khan

    2010 Yapımı Hint Sinemasına ait başarılı bir yapıt, Yönetmenliğini Karan Johar'ın yaptığı film, 11 Eylül Sonrası Amerikada İkiz kulelerin terörist bir eylem sonucu yıkılmasıyla Amerika halkının müslümanlara karşı oluştuğu ön yargının bu filmde bir kişinin verdiği mücadeleyi anlatan başarılı bir yapıt. Filmin Ana konusu bu şekildedir, biraz ayrıntıya girerek anlatmaya çalışacam, Kahramanımız Khan çok zeki ve hünerli bir kişiliğe sahiptir ancak bir hastalığı vardır, bu hastalığı yüzünden çevre seslerinden, kalabalıktan ve en önemlisi de duygularını açıkça anlatamamasıdır.Ağlamak istiyor ağlayamiyor, gülmek istiyor gülemiyor ama kahramımız Khan sonunda bu becerileri elde edecektir, bunları anlatmaya gerek yok, film izlediğiniz zaman her şeyi tüm çıplaklığıyla göreceksiniz.



My Name is Khan - Benim Adım Khan
 11 Eylül sonrası Müslümanlar ABD'de ırkçı ve dinsel farklılılardan dolayı saldırıya uğramaktadır, insanlar 2.Sınıf muamelesi ve terörist damgasi ile karşı karşıya gelmektedir. Bu Olumsuzluklardan dolayı müslüman halk işini yapamaz hale gelmiş ve en kötüsü de hristiyan ve yahudi halklar tarafından saldırıya uğrayacaklardır. Kahramanımız Khan Amerikada hintli bir kadınla evlenir, hintli kadının bir oğlu vardır, Khan'ın hintli eşinin çoçuğuna bir baba ve arkadaş olacaktır, Çoçuk 11 Eylülün olumsuzluklarından başına çeşitli belalar gelecektir, bu belaları ve çoçuğun yaşadıklarını filmi izleyince göreceksiniz.


Kahramanımız Khan Müslümanların Terörist olmadığını ve kendisininde öyle olmadığını anlatmak amacıyla Amerika Başkanı ile görüşmek için onun peşinden tüm dünyayı dolaşır, bu gezintiler sırasında başına türlü hadiseler gelecektir, Khan farkında olmadan ABD başkanın hayatını ve Gürcistanda sel altında kalan bir hristiyan köyüne yardım edecektir, tüm Amerika artık Khanı tanıyacak ve Müslümanlara karşı olan olumsuz görüşleri zamanla yok olacaktır. Tabi filmde böyle, gerçek hayatta böyle mi Şüpheli orası :))


Gel Gelelim Filmin Tekniğine, Görsellik ve İkonlar açısından vermek istedikleri mesajlar başarılı bir şekilde kameraya yansıtılmıştır, Görüntü Yönetmeni Ravi K. Chandran bakış açısı ile film gerçekten hak ettiği çarpıcı görüntüleri elde etmiştir. Tek Sorun müzikler fazla oturmamış gibi geldi bana. Hint müzikleri yerine uluslararası müziklerden faydalansalar daha etkileyici olacaktır.
Film Tür olarak Romantik, Dram ve Politiktir.


Filmi İzlemeyen Arkadaşlara Şiddetle tavsiye ederim, Hint Sineması her geçen gün büyümektedir, daha önce blogda 2 tane hint yapımı film paylaşmıştım, bu filmler Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar ve 3 idiots idi. Bu Filmleri de izlemenizi Tavsiye Ediyorum. 


İzledikten Sonra Eleştirilerinizi bekliyorum, İzleyenler de eleştirisini bekliyorum...
   Benim Adım Khan İzle, Benim Adım Khan Eleştirisi, Benim Adım Khan Filmin Konusu, Benim Adım Khan Yorumlar

Yorumlar

  1. mustafa6.3.12

    harika bir film herkesin izlemesi gerekiyor, güzel anlatım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. 11 eylül sonrasında batıda gelişen teröris-müslüman algısını eleştiren bir film, izlemeyenlere tavsiye edilr...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Toprağım, herkesin izlemesi lazım...

      Sil
  3. Konusu çok ilgimi çekti. İzleme listeme alıyorum bu filmi Urfalı. Tanıttığın için sağol.

    YanıtlaSil
  4. Adsız8.3.12

    her müslüman insanın izlemesi gereken bir film olarak görüyorum. Film gerçekten mücadeleci olmayı ve yardımsever olmayı iyi anlatıyor.

    YanıtlaSil
  5. Adsız8.3.12

    2010 hint sineması bu kadar etkileyici olduğuna inanamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Zilan8.3.12

    Geçen sene nisan mayıs aylarında sanırım izlemiştim, aralık ayının sonralına doğru bi daha izledim ve etrafımdakilere de izletme çabasında da oldum...
    Gerçekten bazı şeyleri çok güzel anlatmış, elbette eksiklikleri de vardır ama genel i,tibariyle güzel şeylerden bahsediyor... o sebeple herkese tavsiye ederim herkese, hele ki islamı terör olarak görenlerin izlemesi gereken bi film...
    Eleştiri de güzel olmuş, ellerine emeğine sağlık kardeşim...
    Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  7. Adsız29.8.12

    seyrettiğin en güzel filmlerden biri müthiş bir oyunculuk herkese tavsiye ederim...

    YanıtlaSil
  8. Adsız9.9.12

    film mukemmel hazirlanmis fevkalade diyorum...ancak filmde enteresan bi takim seyler var bu film kesinlikle amerikan yapimi! yahudi propagandasi iceriyor tamamen muslumanlik farkli tanimlaniyor;hani kotu deil desem bi yandan bazi seyler icime sinmeyecek.beyaz saray(motofi ilginc)sanirim...ocalan burda hakli cikiyor bu mukemmel.gokhan baytar.

    YanıtlaSil
  9. Ölmeden önce izlenmesi gereken filmlerden birisidir. Hint sinemasının baş yapıtlarından biri olan bu filmin baş rol oyuncusu Shahrukh Khan'ın diğer filmlerini de izlemenizi tavsiye ederim. Diğer yandan yine bir Hint aktörü Aamir Khan'ın filmlerini de mutlaka izlemelisiniz.

    YanıtlaSil
  10. Yalniz Gürcistan demissin tum dunyayi dolaşıyor demişsinde kardesim o Gürcistan degil. Amerikan'in bir eyaleti olan Georgia o . Ceviri hatasindan elestiri hatasi yapmayalim lütfen !!

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi