65. Cannes Film Festivali Başlıyor!

65. Cannes Film Festivali, bu akşam Amerikalı yönetmen Wes Anderson'un "Moonrise Kingdom" filminin gösterimiyle başlayacak.
65.Cannes Film Festivali


 22 filmin Altın Palmiye için yarışacağı festivalin jürisine İtalyan oyuncu ve yönetmen Nanni Moretti başkanlık ediyor. Filistinli oyuncu ve yönetmen Hiam Abbass, İngiliz yönetmen Andrea Arnold, Fransız oyuncu Emmanuelle Devos, Alman oyuncu Diane Kruger, İngiliz oyuncu Ewan Mc Gregor, ABD'li yönetmen Alexander Payne, Haitili yönetmen ve yapımcı Raoul Peck de jürinin diğer üyeleri.



Cannes'ın bu yılki yarışma filmleri ve yönetmenleri şöyle: De Rouille et D'os (Jacques Audiard), Holy Motors (Leos'un Carax), Cosmopolis (David Cronenberg), The Paperboy (Lee Daniels), Killing Them Softly (Andrew Dominik), Realty (Matteo Garrone), Love (Michael Haneke), Lawless (John Hillcoat), In Another Country (Hong Sangsoo), Taste of Money (Im Sangsoo), Like Someone In Love (Abba Kiarostami), The Angels Share (Ken Loch), In The Fog (Sergei Loznitsa), Beyond the Hills (Christian Mungiu), Baad el Mawkeaa (Yousry Nasrallah), Mud (Jeff Nichols), Vous N'avez Encore Rien Vu (Alain Resnais), Post Tenebras Lux (Carlos Reygadas), On the Road (Walter Salles), Paradise: Love (Ulrich Seidl), The Hunt (Thomas Vinterberg).


Bu yıl ölümsüz aktris Marilyn Monroe'yu posterine taşıyan festivalde 91 film gösterilecek ve "Altın Palmiye" için de 22 film şans arayacak. Geçtiğimiz sene Bir Zamanlar Anadolu'da ile katıldığımız festivalin yarışmalı bölümünde bu yıl ülkemizi temsil eden bir yapım olmasa da, kısa metraj film seçkisinde Rezan Yeşilbaş'ın "Sessiz" filmi ödül almak için yarışacak. Fatih Akın'ın son filmi “Der Müll Im Garten Eden” ise Yarışma Dışı bölümde seyirci karşısına çıkacak. 
Bu yıl ülkemizi ilgilendiren bir diğer olay ise, Cannes'ın en fazla tanınan yönetmenlerinden biri haline gelen Nuri Bilge Ceylan'ın Fransız Yönetmenler Birliği tarafından verilecek olan Carrosse d’Or Ödülü'nü alacak olması. Ayrıca yönetmenin "Mayıs Sıkıntısı" filmi de yine bu kapsamda seyirci ile buluşacak. Festivalin Ana Yarışmalı Bölümü'nün jüri başkanlığını bu yıl İtalyan yönetmen Nanni Moretti yaparken, Cannes'ın en dikkat çeken bölümlerinden Un Certain Regard (Belirli Bir Bakış) seçkisinin jüri başkanlığını ise İngiliz aktör ve yönetmen Tim Roth üstleniyor. Festivalin sunuculuğunu ise Artist (The Artist)'in yıldızı Bérénice Bejo yapacak.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi