Azrail'i Beklerken (2012)

Azrail'i Beklerken Dram türü filmleri sevenler için Fransa, Belçika ve Almanya çekilen film 1958'de kemanı kırılan Nasser Ali'nin ölüme doğru yaklaşan hikayesini konu edinen filmin yönetmenliğini Marjane Satrapi ve Vincent Paronnaud tarafından yapıldı. Filmde başrolleri Mathieu Amalric, Edouard Baer, Maria de Medeiros ve Golshifteh Farahani gibi isimler paylaşıyor. Azrail'i Beklerken ülkemizde 15 Haziranda vizyona girmesi bekleniyor.
Poulet aux prunes Poster
Azrail'i Beklerken Afiş
Azrail'i Beklerken filminin orijinal adı Poulet aux prunes diye geçiyor. Filmin konusu ve işlenişi beyazperde sitesinde şöyle geçiyor. 
1958'de İran Tahran'da dönemin en iyi kemancılarından olan Nasser-Ali,Khan en sevdiği kemanı kırılınca hayattan soğuma noktasına gelir. Onun yerine hiçbir müzik aletini koyamaz ve kemanı olmadan yaşamak onun için ölümle eş değerdir. Yatağına uzanıp ölümün gelmesini bekleyen Nassar Ali bu süreçte düşsel bir yolculuğa çıkar ve seyircilere çocukluğundan itibaren yaşamının kesitlerini, acı-tatlı anılarını açar.
Geriye dönüş sahneleriyle de yaşadığı büyük aşkı sonrasında da müziğe yönelişini kendi zihnini 'seyredenlerle' paylaşır... Fransız sinemacılar Vincent Paronnaud ve Marjane Satrapi'nin senaryosunu beraber kaleme alıp yönettiği ikinci uzun metrajlı film olan Azrail'i Beklerken 2011 Venedik Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde dünya prömiyerini yapmıştı. Fransa'da geçtiğimiz sene ekim ayında gösterime giren filmin başrolünde Kelebek ve Dalgıç filminin de başrolünden tanıdığımız Mathieu Amalric var.


Azrail'i Beklerken (Poulet aux prunes) İngilizce Altyazılı Fragman izle
Fragman ve Bilgiler ışığında filmin işlenişi hakkında görüşlerinizi yazabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi