Dedektif Dee ve Gizemli Alev (2012)

Uzun Bir Süredir Çin yapımı olan bir film ile karşılaşmadım. Çinliler Dedektif Dee ve Gizemli Alev filmiyle 20 Nisanda Türkiyede vizyona girmesi bekleniyor. Çoğunuz görmüşsündür Çin filmlerinde uçan insanlar, gizemli ateşler, sürekli kavga halinde olan iki imparatorluğun hikayelerini görmüşsündür. Yeni filminde onlardan bir farkı yok, Bu sefer Tarihi filme hem biraz komedi katmışlar :) Nasıl mı kavga ederken havada geyiklerle dövüşüyorlar yada bir erkek ve bir kadının hem sevişmesi hemde kavga etmeleri espirili bir şekilde işlenmiş filmde...
Dedektif Dee ve Gizemli Alev Afiş


Filmin Senaristliğini Chia-Lu Chang tarafından gerçekleştirilmiştir.
Dedektif Dee ve Gizemli Alev Filminin Yönetmenliğini üstlenen Tsui Hark'ın Sinematografisi yani Sinema Geçmişine Bakarsak Şöyle:



The Legend of Zu, Seven Swords (2005) gibi filmlerin yönetmeni Çinli sinemacı Tsui Hark'ın son filminin başrollerini Andy Lau, Carina Lau, Li Bing Bing paylaşıyor. Özellikle sinematografisiyle dikkat çeken film 618-907 yılları arasında hüküm sürmüş Tang Hanedanlığının tarihini beyazperdeye taşıyor. 2010 Venedik Film Festivali'nin yarışmalı bölümünde gösterilen film Altın aslan için de yarışmıştı.


Dedektif Dee ve Gizemli Alev Filminin Orijinal adı: Di renjie zhi tongtian diguo olarak geçmektedir. Filmin Hikayesi şöyle geçiyor...
Di renjie zhi tongtian diguo Poster
Dedektif Dee ve Gizemli Alev Afiş
M.S. 7 yüzyılda geçen hikayede, dönemin en güçlü ülkesi olan Çin’in Luoyang kentinde Kraliyet Sarayı’nın yakınlarında ülkenin en büyük Budist anıtı inşa edilmektedir. Çin'in ilk kadın İmparatoru olarak taç giyecek Wu Zetian ise tahta geçmek için anıtın bitmesini beklemektedir. Fakat yakın zamanda yeni kraliçenin tahta çıkışını tehdit eden bir seri olay yaşanır. Kraliçenin güvenerek görevlendirdiği yüksek mevkilerdeki adamları, gündüz vakti halkın gözü önünde diri diri yanmaya başlar. Kimse nasıl olduğunu anlamaz ve arkasındaki "gücü" bulamaz. Wu Zetian taç giyme töreni öncesi bu sır gibi ölümlerin arkasındaki gerçeği öğrenmeye kararlıdır. Gerçeği ortaya çıkartmak için yıllar önce kendi elleriyle sürgüne yolladığı dedektif Dee Renjie'yi kente geri getirerek onu yaşananları araştırması için görevlendirir. 


Dedektif Dee ve Gizemli Alev  Fragmanı:
Film Hakkında Görüşlerinizi Paylaşabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi