3.Doğubayazit Film Günleri

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen 3. Bazid Film Günleri'nin programı belli oldu. İki günde ilçede birçok film ve belgesel gösterimi yapılacak. 
3.Bazid Film
3.Doğubayazit Film Günleri

28 AVRÊL/ NİSAN (Şemî/Cumartesi)
13.00 - FILMÊ ZAROKAN/ ÇOCUK FİLMİ
15.00 - CEWHER (Belgesel- Derhêner/Yönetmen: Aydın Orak)
19.00 - RÊÇ -İZ (Derhêner/Yönetmen: Tayfur Aydın)
Şeristan babaanne ağır bir hastalığa tutulur, ölümünün yaklaştığını anladığında son arzusunun da yerine getirilmesini ister: Doğduğu topraklara gömülmek... Oğlu Mirza yıllar önce terk edilen memlekete geri dönmek istemese de, bu isteği kabul eder. Başından beri bu yolculuğa karşı çıkan Hevi ile Şeristan ve Mirza trenle yola çıkarlar. Bu yolculuk hem tüm bir ömür boyunca saklanan bir sırra şahitlik edecektir hem de son 'görevi' yerine getirirken yaşanılan fedakarlıklara... Yavuz Ekinci’nin “İncir” adlı öyküsünden uyarlanarak, yönetmen Tayfur Aydın'ın senaryolaştırdığı film, topraklarından mecburen ayrılan insanların çektikleri acıları ve çileyi bir 'Ana'nın hayatı üzerinden anlatıyor...  Çekimleri İstanbul, Diyarbakir ve Batman’da gerçekleştirilen filmin yapımcılığını Turker Korkmaz üstlenirken, görüntü yönetmenliğinde Emre Konuk'un, kurguda Selim Demirdelen'in ve müziklerde ise Mustafa Biber’in imzası var...
29 AVRÊL/NİSAN (Yekşem/Pazar)

13.00 -NÎŞANDANA KURTEFILMAN/ KISA FİLM SEÇKİSİ
15.00 - HALEPÇE- Hêviya Bêdawî/ Sonsuz Umut (Belgesel- Derhêner/Yönetmen: Fatin Kanat/Necmettin Salaz)
19.00 - GUNDÊ ENTEL LI HEMBER GUNDÊ EFE / ENTEL KÖY EFE KÖY'E KARŞI (Derhêner/Yönetmen Yüksel Aksu)Metropolde yaşamanın yarattığı keşmekeşten kurtulup, hep hayalini kurdukları doğayla baş başa bir yaşam sürmek isteyen bir grup ekolojist, Ege’de bir komün köyü inşa ederler. Kentli ekolojistlerin köylerine yerleşmelerinden dolayı çok memnun olan köy halkı, artık hiçbir işe yaramayan kıraç tarlalarını ve eski evlerini değerinden fazla fiyata aldıkları için aktivistleri büyük bir sevgiyle karşılar. Her şey yolundadır, ta ki bölgeye kurulması gündemde olan termik santral kararı onaylanana kadar… Termik santral ile birlikte eski köylüler ile köyün yeni sakinleri aktivistler arasında ilginç bir süreç başlar ve olaylar karşılıklı protestoyla tam bir komediye dönüşür.
Kaynak

Yorumlar

  1. Halkı sinema ile buluşturmak güzel etkinlik,geçen senelerde Urfa'da da bu tarz bişeyler vardı sonra ne oldu da kaldırıldı bilmiyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyecem ilgi görmedi ama büyük ihtimal ilgi görmüştür, Halk böyle etkinlikleri genelde kaçırmaz.

      Sil
  2. kasaptaşı parkında yapılıyrdu hatta orda sistem hala kurulu:)da yapılmadı

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi