Blog Yazarlarının Sevdiği Filmler

Günümüzde Blog yazma bir alışkanlık  haline geldi, eskiden insanlar forumlardan çıkmazdı. Bir süre sonra facebook ve Twitter gibi iki büyük sosyal paylaşım ağı Türkiye'de yaygınlaşınca malesef çok sevdiğimiz forumlar artık girilmez hale geldiler. Sosyal ağlar gelişince beraberinde Türkiye de Blog yazma alışkanlığıda yavaş yavaş gelişmeye başladı. Bugün takip ettiğim Sinema blogları, Bilgisayar üzerine yazılan bloglar ve Kültürel bloglardan en çok beğendiğim blogcularla yaptığım araştırmayı sizlerle paylaşmaya karar verdim.


Burada size vereceğim blogların sizin için çok faydası dokunacağını düşünüyorum. Birçok konuda size yardım edebilirler. Bazı bloglara en çok sevdiğiniz film hangisidir diye sorduğumda malesef cevap alamadım.
Blog Yazarlarının Sevdiği Filmler


İşte Blogcu arkadaşların en çok sevdiği Filmler ve Neden Sevdiği Yönündeki Açıklamaları:



Urfa Tutkunu Blogu
En sevdiğim film deyince aklıma iki film geliyor. V for Vendetta, kitlelerin özgürlüğünü anlattığı için. Kelebekler Sonsuza Uçar, özgürlüğün yürekte olduğunu anlattığı için bu filmi severek izledim.


Windows8li Blogu
Donnie Darko adlı filmi çok severim hocam.Benim yıllardır izlediğim ve bir türlü sıkılmadığım, her izlediğimde farklı yorumlarda bulunduğum, ölmeden izlenmesi gereken filmlerden biri olduğunu sürekli söylediğim bir filmdir.Filimi ilk izlediğimde bu tavşan kostümündeki adam kim ? Neden Darko'ya kötü şeyler yaptırıyor demiştim.Ana temanın sadece psikoloji üzerinde durduğunu sanmıştım.Ama üçüncü izlememde neredeyse her şeyi anladım. Darko bana göre şizofren, yalnız, aşık ve zaman kavramına bizim gibi baştan sona giden düze bir şerit mantığıyla bakmayan zeki bir çocuk.Filmi izlerken anlamadığınız tüm sahneler darko'nun diğer zamanlarla olan bağlantısıdır.Ana tema paralel evren teorisidir.Paralel evrenin ne olduğunu bilmeden bu filimden hiç bir şey anlamazsınız.Neden şizofren bir çocuğun gözünden evrenler arası geçişi anlamaya çalışıyoruz diye sorup, çoğu zaman bunun için kızmışımdır.Ama belkide darko'nun bu şizofren ve paranoyak olmasının sebebi diğer evrenlerin filmde izlediğimiz zamana müdahale etmesidir diyede düşünmedim değil.


Kürtçe Şarkı Sözü Blogu
Yerdeki yıldızlar, 3 idiot anlamlı olduğu ve sosyal konulara yer verdiği için seviyorum.
Sarhoş atlar zamanı: Yorumsuz Olarak görüyor.


Yorumhane Blogu
The Color of Paradise:  Dünyayı keşfetmek için insanın birşeye ihtiyacı olmadığını anlattığı için sevdim.


Seyirci Koltuğu Blogu
En sevdiğim filmler "When Harry Met Sally", "I Am Sam" ve "Godfather"dır. Nedenler: 1) İlk filmde kadın erkek ilişkilerini romantik komedi türünde de olsa çok iyi ele alıyorlar. Yıllar önce çekilmesine rağmen 2012'de de izlenildiğinde değişen bir şey olmaması hem filmin güncelliğini, hem de konuların evrenselliğini ispatlıyor. 2) İkinci filmde bir babanın fiziksel bazı eksikliklerine (kime göre eksiklik o da ayrı) rağmen maddi ve manevi kızı için verdiği mücadeleyi normal bir anne baba bu kadar verebilir mi bilmiyorum. Bunu görmek filmi her izlediğimde gözlerimi dolduruyor. Baba-kız ilişkisini çok iyi gösteren nadir filmlerden. 3) Üçüncü film için açıklamaya gerek var mı bilmiyorum ama gelmiş geçmiş en iyilerinden biridir. Replikleri hala akılda, oyunculuklar unutulmaz. Don Vito Corleone imrenilecek karakterlerdendir çünkü ailesine bağlılığı için ailesinden bile vazgeçebilecek biri, sabırlı, ikna edici, sözünde duran, karizmatik bir adam.


Sinegrafi.net
En sevdiğim film "3 idiots" sebebi ise eğitim sorunu teleskop ile incelemesi bütün sorunları olduğu oldugu göz önüne serdiği için seviyorum her izlediğimde yeni birşey öğrendiğim için


Furkan Özden Blogu
Tek bir film yok aslında. Macera türünde ve macera ile karışık -aşırıya kaçmamak şartıyla- bilim kurgu türünde filmler severim. Ama en çok sevdiğim filmler zombi filmleridir. İzleyenler varsa bilirler. Salgının nerede çıktığı bilinmez, film ortada bir yerde başlar. Bir grup dahilinde film devam eder ve biter. Aslında bu çok zor bir soru. Çünkü; Karakterimi yansıttığını düşündüğüm Nicolas Cage ve Will Smith'in birçok filmleri var ama zombi filmlerini de acayip seviyorum. Dizi olarak sorulsa şüphesiz The Walking Dead derdim ama en çok ve tek sorulduğu için Dawn of the Dead (2004) diyorum. I am Legend ile arasında kalmıştım. I am Legend kendi alanında tek kişilik kadroyla oluşturulmuş tek zombi filmi. Dawn of the Dead ise senaryosu muhteşem, başından sonuna kadar sıkılmadan izlediğim ve diğer zombi filmlerinden farklı yönlerinin olduğunu düşündüğüm için cevabım budur. Dawn of the Dead (2004)


Nonpasaran Blogu
Son 2-3 yılda beni gerçekten etkileyen 2. ye seyrettiğim film sayısı çok net bir şekilde 2 ile sınırlı;
1- El Secreto de Sus Ojos
 2- Incendies
 Bu iki filmde benim yorumlayabileceğimden çok daha derin filmler. Ama kısaca özetlersek; El Secreto de Sus Ojos, inanılmaz bir sinema işçiliği ve oyuncu performansına sahip. Filmdeki her detay yönetmen tarafından tasarlanmış ve 2. ye 3. ye seyrettiğinizde dahi yeni bir incelik detay fark edebiliyorsunuz. Filmin bizim 20-30 yıl öncemize ışık tutması "Yahu bu film TR de geçse de herşey böyle olurdu" diye düşünmenize sebep oluyor. Mutlaka ama mutlaka izlenilmeli. Incendies ise kelimelerle anlatılabilecek bir film değil. Şimdiye kadar binlerce film çekilmiş ve neredeyse her konu işlenmişken seyirci her türlü drama doymuşken ve bağışıkken bir filmin seyirciyi resmen ve alenen dövmesi ve nakavt etmesi gerçekten de inanılmaz. Bir film bir insanı dövebilir, ağzını gözünü patlatabilir, resmen canını -fiziksel olarak- yakabilir mi? Filmin belki de sinema tarihinin en etkileyici repliklerinden biri olan "Bir artı bir bir eder mi?" yi referans alırsak ve bir artı bir bir ediyorsa her şey olur. Sinemadan hoşlanan bir insanın mutlaka seyretmesi gerek. Son yılların en iyi filmi olmasa bile kesinlikle en etkileyici filmi.


Radyo - Sinema - TV Blogu
Beni en çok etkileyen film sorusuna şöyle cevap vereyim.Beni etkileyen bir yerli bir de yabancı film söyleyeyim.Yerli film ile başlayayım.Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı Beyaz Melek Filmi beni çok etkiledi.Bunun başlıca sebebi temasının toplumu ilgilendiren bir konu olmasıdır.Teknik olarak da Mahsunun çekmiş olduğu filmlerin en iyisidir.İyi bir teknik ekip tarafından ,güzel bir kurguyla izleyicilerin beğenisini toplamıştır. Yabancı film olarak shutter Island (zindan adası ) filmi beni çok etkilemiştir.Gerek Leonardo dicaprio’nun muhteşem oyunculuğu gerek konusuyla ilgi çekici bir filmdir.Ayrıca teknik açıdan sinemacılardan tam puan almıştır.Özellikle filmin sonunda izleyiciyi hayretler içerisinde bırakmıştır.Eminim siz de filmin sonunda şaşırmış bir şekilde bakakalacaksınız. Filmi izleyen biri olarak şiddetle tavsiye ederim.


Takip Ettiğim Birçok blog ne yazık ki cevap vermediler, cevap vermek isteyenler de zamanı olmadığı için cevap vermediklerini düşünüyorum. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim. Buradaki Tüm Filmleri izlemenizi tavsiye edebilirim.

Yorumlar

  1. Adsız18.4.12

    AÇLIK (HUNGER): IRA ile ilgili olarak çekilmiş filmde, Bobby Sands’in insanlık dışı muamelelere maruz kalışındaki sertliği adeta yaşıyorsunuz. Diyalogsuz sahnelerin vuruculuğu ile başlayan film, tüm filme yayılan dehşetli gerçeklik duygusu ile izleyeni kavrıyor.
    Mahkumların battaniye ve yıkanmama eylemleriyle ilerleyen direnişleri, altı hafta süren açlık grevi ile doruğa çıkıyor. Hayatı mücadele ile geçmiş Sandsâın kendi vücudunu yaşamının son savaş alanı olarak addedmesiyle yaşanan dramatik süreç muazzam bir etkileyicilikle gözler önüne seriliyor.
    Vfor Vendetta, Sarhoş Atlar Zamanı, Çingeneler Zamanı , Kaplumbağalarda Uçar ,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Saymiş olduğun Filmler hepside birbirinden değerli filmler, Her kesimden insanın mutlaka izlemesi gerektiği filmler...

      Sil
  2. İzlenmeye değer bir çok film var aslında Urfalı. "En" deyince aklıma gelenler yukarıda zaten =) Onun haricinde Cennet'in Rengi, Cennet'in Çocukları, Sarhoş Atlar Zamanı, Baran (kesinlikle), Kaplumbağalar da Uçar, İncir Reçeli (önyargının bedeli), Güvercinin Kaybolan Kolyesi, Sarhoş Atlar Zamanı, Son Samuray da aklıma gelenlerden =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şimdi Film saymaya kalksam sabaha kadar işin içinden çıkamayız :) SAydığın Tüm filmleri izledim...

      Sil
  3. Teşekkürler dostum,listene beni de eklemen sevindirdi beni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seni eklemeyecem de Kimi ekleyecem Dostum.

      Sil
  4. eyv hemşo da ismi Yorumhane olark dzltebilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam Hemşo, yorumhane olarak değiştirdim :)

      Sil
  5. Kendi adımı başka bloglarda görmek ne güzel bir duyguymuş :) Teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Haklısın her blogcu birbirine destek olmalı, bende sırf bundan dolayı bu küçük araştırmayı yaptım...

      Sil
  6. Güzel bir çalışma yapmışsın hocam.

    YanıtlaSil
  7. en sevdiğim film ve bu filmi sevme nedenimle ilgili yorumum:
    http://kirmizikiraz.blogspot.com/2012/08/ol-iz-vel.html#more

    YanıtlaSil
  8. Adsız16.8.12

    Farklı filmler farklı yorumlar.Gayet güzel bir yazı olmuş.izleme fırsatımın olmadığı filmleri listeme aldım.Benim içinse 12 yaşındayken televizyonda izlediğim ve beni o yaşta duyguılandıran ''Hayat Güzeldir'' filmi çok özeldir.

    YanıtlaSil
  9. yazılarınızı wizyonfilm.blogspot.com olarak beğenerek takip ediyoruz. başarılarınızın devamını dileriz.

    YanıtlaSil
  10. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  11. Ülkemizde gelişen sinema, kültür, tiyatro etkinliklerini destekliyoruz. Tiyatro için faaliyet gösteren kurumlarımıza destek olmak için kullandıkları Kutu Harf reklam sahne dekoru gibi ihtiyacların maliyetine sağlayarak kurumlarımıza destek olmak istiyoruz.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi