Can Filmi Hakkında

Can Filmi 2011 de yapımı tamamlandı. Film 2012 Sundance film festivalinde Jüri Özel ödülünü alarak Drama Türünde en başarılı filmler arasında girmeyi başardı. Filmin Yönetmenliğini ve Senaristliğini Raşit Çelikezer yapmıştır. 


Filmde rol alan önemli isimler şunlar: Selen Uçer, Serdar Orçin, Yusuf Berkan Demirbağ, Erkan Avcı, İdil Yener, Cengiz Bozkurt, Erdal Cindoruk, Zeynep Yalçın, Nisa Melis Telli veSerhat Nalbantoğludur.
Can Movie Poster
CAN Afiş


Can Filmi Konusu yani Sinopsisi:
Can Filmi Ayşe ve Cemal birbirlerini çok sevmiş ve evleneli daha birkaç yıl olmuştur. Geldikleri Büyükşehir'de Cemal orta ölçekli bir fabrikada vasıflı işçidir. Geçinecek kadar kazanıyordur. Her ikisi de çocukları olmasını çok ister. Normal yollardan çocuk sahibi olamayınca illegal yollara başvururlar. Ancak bu kararları onların yuvasını dağıtacaktır.



Başından beri tepkili olan Ayşe, çocuğa hiçbir zaman kendisininmiş gibi bakamaz. Cemal ise Ayşe'ye durumu kabul ettirmek için çok çaba gösterir. Ayşe yine de duruma alışamayacaktır. Çocuk bir yaşına gelene kadar durum böyle devam eder. Ve Cemal daha fazla dayanamaz. Evi terk eder. Ayşe çocukla bir başına kalır..

Sonraki günlerde Ayşe için her gün bir diğer günün tekrarı gibidir. Çocuğuna 'Can' adını vermiştir ama yeterince annelik yapamıyordur. Ondan kurtulmak için her yolu deneyecek ama bir türlü başaramayacaktır. Günün birinde karşısına seveceği bir adam çıkar. Ve Ayşe yüzleşmek için kağıt üstünde hala evli göründüğü Cemal'le yüzleşmek için onun karşısına çıkar. Cemal'in ise artık bambaşka bir hayatı vardır. Durumu kabullenmek onun için oldukça zordur.
Can Filmi Fragmanı izlemeyenler için...


Bu bilgiler ve Fragman Doğrultusunda Film hakkında Görüşlerinizi Belirtiniz.

Yorumlar

  1. İzlemedim ama,sana bir sorum olacak.Bu doğrultuda izleyeceğim.

    Filmin şiirsel dili nasıl?Yani imge gücü ne derece kuvvetli?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Awdil İmge gücü nasil tam bilmiyorum, film daha sinemalara girmedi, ancak fragmandan gördüğüm kadarıyla bi Bal filmi gibi İmge gücü iyi değil..Tabi Film tüm olarak izlemeden söz söylemek doğru olmaz.

      Sil
  2. Heval imge derken,yani izleyiciye anlatım ve drama konusun da bilinçaltına uyarı verebilecek bir yapım mı demek istedim.

    Bal filmi fena değildi,zamanın da incelemesini yapmıştım.Senaryo sıkıcı ve hakikatten uzak değil güzel olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylediğini anlamıştım kekê gördüğüm kadarıyla etkileyebilir. Uluslararası bir ödül aldığına göre etkileyecektir. Özellikle Çoçuk insanların bilinçaltına uyarı gönderecek mesajlar görünüyor...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi