Eadweard J. Muybridge Hakkında

Eadweard Muybridge Stopmotion'nin Temelini atan önemli isimlerden birisidir. Google bugün 182.doğum günü olan Eadweard Muybridge özel logosu ile stopmotionu logosunda yayınladı.
Peki Bu Eadweard Muybridge Kimdir merak edenler için hayatından biraz bahsedelim. Wikipedia ve haber sitelerinden toparladığım notlardan faydalanabilirsiniz. Biraz uzun bir yazı ama Sinemanın temelini atan bu insanın hayatından bahsetmek yerinde olacaktır.
Eadweard Muybridge yarışan atlar


EADWEARD J.MUYBRİDGE KARİYERİ 
 Muybridge doğdu Kingston upon Thames 9 Nisan 1830 tarihinde, İngiltere. Kendisinin bir yayıncının ajan ve kitapçı olarak kariyerine başlamadan nerede, 1855 yılında San Francisco'da gelen, ABD'ye göç etti. O, 1850'li yılların sonunda San Francisco bıraktı ve o da ciddi kafa yaralanmaları aldığı bir posta arabası kazasından sonra, birkaç yıl için İngiltere'ye döndü.


Geri İngiltere'de recuperating ederken aldı fotoğrafçılığı ciddiye bazen 1861 ve o öğrendi 1866 arasındaki ıslak kolloidon süreçtir.



O 1866 yılında San Francisco'da yeniden göründü ve hızla onun iş kartları da portre için yaptığı hizmetleri reklamı rağmen., Peyzaj ve mimari konularda esas odak, fotoğraf başarılı oldu.Haber.pro Onun fotoğrafları, Montgomery Street (en önemlisi çeşitli fotoğraf girişimciler tarafından satıldı.


1872 yılında, eski Kaliforniya Valisi Leland Stanford , bir işadamı ve yarış atı sahibi, günün bir halk tartışılan soru üzerine bir pozisyon almıştı: bir atın nal seslerinden dört koşuşturma sırasında aynı zamanda zemin kapalı olup olmadığını . Bu zamana kadar, tam dörtnala atların en resimlerinde ön ayakları ileri uzatılmış gösterdi ve arka ayakları arka uzatıldı.Stanford "desteksiz geçiş" olarak adlandırılan bu iddianın, yanındaydı, ve bunu kanıtlamak için kendi üzerine aldı bilimsel. Stanford Muybridge aranan ve ona soru yerleşmek için kiraladı.


Daha sonra yapılan çalışmalarla Muybridge bir hat yerleştirilir kullanılan cam plakalar, atı olarak bir iş parçacığı tarafından tetiklenen her biri geçti o büyük kameralar bir dizi kullanılır. Daha sonra bir saat mekanizması cihazı kullanıldı. Görüntüleri bir diske siluetleri şeklinde kopyalanmış bir adı verilen bir makine içinde görüntülendi Zoopraxiscope . Bu aslında hareketli resimler veya sinematografi doğru bir ara sahne oldu.


1877 yılında, Muybridge tırısta Stanford Standardbred paça atı Batı havadan gösteren tek bir fotoğraf negatifi olan Stanford soru yerleşti. Bu negatif kaybetti ama anda yapılan gravürleri ile hayatta edildi. 1878 Deneme, genişletmek için Stanford patlamaya yol açtı, Muybridge başarıyla hareketi hızlı bir at fotoğrafı vardı.


Stanford, California, Palo Alto Stok Çiftliği'nde çekilen fotoğrafları bir başka serisi denir bir Gallop az Sallie Gardner in Motion veya At ve bu gösterileri toynakları hepsi aynı anda yere terk ediyor - Bacakları tamamen öne doğru uzanmaktadır ve ile değil de geri, o arka bacakları ile "itme" ön ayakları ile "çekme" den geçer gibi tüm toynakları atı altında sıkışmış zaman çağdaş ressamlar hayal, ama şu anda oldukça eğilimi gibi. Bu seri fotoğrafları videografisi en erken formları olarak durmaktadır.


Sonunda, Muybridge ve Stanford at hareket üzerine yaptığı araştırmalar ile ilgili düşen çıkışı büyük bir vardı. Stanford bir kitap Muybridge bilimsel topluluk kurulu bir itibar yoktu muhtemelen çünkü, onun fotoğrafları ve araştırma içeren rağmen Muybridge hiçbir kredi verdi in Motion At yayınladı. Iş için kredi Muybridge eksikliği sonucunda, Royal Society yaptığı stop-motion fotoğraf finanse etmek için bir teklifi geri çekti. Muybridge daha sonra Stanford karşı bir dava, ama anlaşmazlık kaybetti..


1874 yılında, halen San Francisco Bay Area yaşayan, Muybridge eşi bir aşık, bir Binbaşı Harry Larkyns olduğunu keşfetti. 17 Ekim, o Larkyns aranan ve "Binbaşı, benim adım Muybridge ve burada size eşim gönderilen mektuba cevabı, İyi akşamlar" dedi;. O da bir silah ile Binbaşı öldürüldü.


Muybridge cinayetten yargılandı. Savunmasını bir yönü Muybridge onun posta arabası kaza sonrasında devam ettiğini, bir kafa travması nedeniyle cinnet bir savunma oldu. Arkadaşlar kaza ölçüde dengesiz ve düzensiz kadar güler yüzlü ve hoş gelen Muybridge kişiliği değişti ifade verdi. Jüri cinnet bahanesiyle reddetti, ama "için beraat etti haklı cinayet ". Bölüm kendi ceza savunma için ödenen Stanford ile atını fotoğraf deney, ama onun ilişkisini kesti. Beraat sonra Muybridge 1877 yılında geri dönen, Orta Amerika fotoğraflarını çekmek için bir süre ABD'de kaldı. Onun oğlu vardı, Florado bir yetimhaneye yerleştirilir Muybridge (arkadaşları tarafından "Floddie" lakaplı), Helios. Bir yetişkin olarak, oğul Muybridge olağanüstü bir benzemediğini ancak Muybridge, Larkyns oğlunun gerçek babası olduğuna inanılmaktadır. Bir yetişkin olarak, Floddie bir çiftlikte ve bahçıvan olarak çalıştı. 1944 yılında bir araba çarptı Sacramento ve öldürüldü.


Eadweard Muybridge eserinin iki tane daha, popüler kitaplar yayınlanmış, 1894 yılında iyi için memleketi İngiltere'ye döndü, ve 8 Mayıs 1904 tarihinde vefat Kingston upon Thames kuzeni Catherine Smith, Park View, 2 Liverpool Road evde yaşarken. Bu taşların bir İngiliz Film Enstitüsü 2004 yılında açıldı dış duvar üzerinde hatıra plak. Muybridge yakılmış ve külleri de defnedildi.


Muybridge diğer fotoğrafik dizilerinin Birçok sanatçı 'referans kitapları olarak 1950'lerden bu yana yayınlanmıştır. [ kaynak belirtilmeli ] Cartoon animatörlerin kendi karakterlerini çizerken sıklıkla referans olarak Muybridge kullanıcısının fotoğrafları kullanın. 1991 yılından bu yana, şirket Optik Oyuncak film şeklinde Muybridge dizileri yayınladı yaprakları hareket eden kitaplar .


Film yapımcısı Thom Andersen başlıklı bir 1974 belgesel yaptı Eadweard Muybridge, Zoopraxographer hayatı ve çalışmaları anlatan,.


Besteci Philip Glass 'nin 1982 opera Fotoğrafçı bir ile Muybridge cinayeti davasına dayanmaktadır libretto mahkeme transkript metin dahil olmak üzere. Bir promosyon müzik video cinayet ve deneme dramatize opera bir alıntıyı özellikli ve Muybridge görüntü dercettik.


Motion oyun Çalışmaları: Eadweard Muybridge ve hayaletlerin, 2006 yılında girmiştir Vancouver Electric Company Tiyatro ve British Columbia Tiyatro Üniversitesi arasında ortak yapımı. Gerçekle kurgu karıştırma iken, hayvan hareket kataloglama ile Muybridge takıntısı hikayesini anlatır. Üretim 2010 yılında konserler vermeye başladı.


2007 yılında, Kanadalı şair Rob Winger üç aşamada bir şiir, aday bir uzun şiiri: Muybridge s Horse yazdı Edebiyat Genel Valisi Ödülü , Trillium Kitap Ödülü Şiir ve Ottawa Kitap Ödülü . Bu bir 'şiirsel-fotografik' tarzı yaşamı ve takıntılar belgelenmiştir. O kazandı Şiir için CBC Edebiyat Ödülü . 1985 yılında, müzik video için Larry Gowan 'nin tek "Strange Animal (A) konum" belirgin animasyon özellikli rotoscoped Muybridge çalışmaları ile. 1986 yılında, dörtnala giden bir atın dizisi arka planda kullanılan John Farnham şarkı için müzik video " Basınç Aşağı ". 1993 yılında rock grubu U2 şarkıları "bir video yaptı Limon Muybridge tekniklerini bir övgü içine ". 2004 yılında, elektronik müzik grubu The Crystal Method bir arka plan çizgisi önünde yürüyen bir adamın da dahil olmak üzere Muybridge çalışmaları, dayalı olduğu "Çok Yavaş tarihi" kendi şarkıya bir klip yaptı.


Yarışan At Race Horse First Film Ever 1878 Eadweard Muybridge ilk yaptığı stopmotion Filmi
Eadweard Muybridge hakkında Görüşlerinizi belirtiniz.

Yorumlar

  1. Hayatını okudumuştum bir ara.Fotoğraftaki becerisi ve buluşu yanında nedense katil olduğu ile anımsıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende okulda stopmotion temeli üzerine ders alırken, o zaman slayt olarak anlattığında neden katil olduğunu çok az bilgi almiştik. Bizim için önemli olan sinemaya kattıkları idi.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi