Yangın Var (2011)

Yangın Var Filminin Yönetmenliğini Murat Saraçoğlu yaptı, Film Aşk , heyecan, hüzün ve hayatın gerçek acılarını bir arada yansıtması yönüyle başarılı bir çalışma olarak görüyorum. Yönetmenin daha önceki filmlerinde de ismini duymuştunuz, örneğin 120'nin yönetmenliğini üstlendi. İkinci filmi O..Çocukları ve üçüncü filmi Deli Deli Olma ülkede bir milyona ulaşan bir gişe başarısının sahibi oldu. Orhan Kemal'in önemli eserinden uyarlanmış olan en son filmi 72. Koğuş 2010 yılında tamamlandı.


Yangın Var 2011 Afiş

Yangın Var Filminin senaristliğini Diyarbakırlı Murat Batgi  ve Koray
Çalışkın ortaklaşa gerçekleştirmiştir. Kısaca Murat Batgiden bahsetmek istiyorum, kendisi ile reelde bir piknik sırasında tanışma fırsatım olmuştu, müthiş bir mizahi anlayışı var. Batgi güldürürken sizi mutlaka düşündürür. Eğer fırsatını olursa Batginin stand-uplarını izleyin, youtube bir sürü videosu var :)
Koray Çalışkan Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi Bölümü'nde öğretim üyesidir. Aynı zamanda filmin yapımcısıdır.


Osman Sonant Çayıbağ beldesinin yangın söndürme aracı olmadığı anda kazma ile yangından dönerken filminden aldığım bir kare.
 Diyarbakırdan Karadenize Doğru Giderek diyarbakır büyükşehir belediyesinin Karadenizli Çayıbağ beldesine hibe ettiği kamyon yolda giderken defalarca yol taraması yapıldığı  anlardan birisi.


Yangın Var Filminin Hikayesi / Konusu:
Bir Laz erkeğinin ve Kürt Kızının Diyarbakır'dan Karadenize doğru uzanan komedi ve politik göndermelerle süslü hikayesi, Farklı kültürlerinden çatışmasından doğan filmin komedisi oluşmuş. Halkın gözünde terör odaklı önyargılarla oluşmuş hikaye, dengeli bir politik duruş sergilemektedir. Koşman Diyarbakıra geldiğinde misafirperliğini, yardım severliğini ve düğün geleneklerini gördüğünde çok şaşıracaktır. Şu gerçeğe de değinmeden geçemeyecem halkımızın çoğunda bu önyargı mutlaka vardır, diyarbakırlıysa yada kürtse büyük ihtimal teröristtir damgası hemen vurulur. İşte Yangın var filminde ise bu önyargı üzerine eleştirel tavrı komedi yoluyla gözler önüne serilmiştir.
Yangın Var


Filmin Resmi sitesinde geçen Hikaye şöyle:
HİKAYE Trabzonlu bir itfaiyeci kendini Diyarbakır'da bulur...
Unutulmaz bir yol komedisi. Diyarbakır Trabzon'un Çayırbağı beldesine bir itfaiye kamyonu hediye eder. İtfaiyeci Koşman kamyonu Trabzon'a getirmek icin görevlendirilir ve kendini bir yaz günü Diyarbakır'da bulur. İstemeye istemeye gittiği Diyarbakır'dan geri dönüşü sırasında yanında gizemli bir misafir, dışarıda olağanüstü bir doğa, önünde uzun bir yol ve sıradışı bir macera vardır.
 Aşk, heyecan, hüzün ve kahkaha dolu Trabzon dönüş yolculuğu Koşman'ın ve yol arkadaşı Asya'nın bütün hayatını değiştirecektir.

Bu Karede Osman Sonant filmde Diyarbakır büyükşehir Belediye başkan rolünde olan Yavuz Bingöl ile tokalaşırken, o esnada medya önünde kamyonu koşmana teslim ederken...
Yangın Var filminin fragmanı:
Sevgili film sevenler bu film hakkında görüşlerinizi bekliyorum. Ben şahsen konusunu ve yaklaşımını çok beğendim. Sizlere de tavsiye ederim.

Yorumlar

  1. Konu güzel ama yerli yapım filmlerin son yıllardaki başarısı(zlığı) malum. Dolayısıyla sinemada bir yerli yapım filme giderken iki kez düşünüyor insan =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer düşünmene gerek yok, siye tavsiye edebilirim. Çünkü Bu hikaye gerçek yaşanmiş bir olaydan meydana gelmektedir. Hiç düşünmeden izle siyasi ve komedi olark mesaj göndermektedir.

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Binance TR Ağ hatası çözümü

Taare Zameen Par - Yerdeki Yıldızlar Film Eleştirisi

Mahsun Kırmızıgül'den Elma Kokusu Filmi